FIRE Calculator versie 1.1

Met dank aan lezer/reageerder Sam een nieuwe versie van de FIRE Calculator. Hierin zijn twee bugs opgelost, die optraden als je AOW-datum eerder ligt dan je pensioendatum.

Aan het begin van de FIRE Calculator macro heb ik Pillar1 en Pillar2 verwisseld, waardoor hij de AOW-datum gebruikte voor het pensioen en andersom. En de tweede bug was dat, als je eerder AOW ontvangt dan pensioen, de AOW niet afgetrokken werd van het totale bedrag dat je nodig hebt om van te leven. Vandaar de vreemde ‘piek’ in die jaren. Op de Downloads-pagina een versie waarin deze bugs zijn opgelost.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. leesgraag

  Er gebeurd nog steeds iets vreemds met leeftijd. Het lijkt dat er 2026 een aantal jaar weer wordt afgetrokken (mijn geboortedatum is iets eerder dan de jouwe) en dan begint hij vanaf daar weer te tellen.

  1. Geldnerd

   Ik snap je foutmelding niet helemaal. Kun je me een toelichting/screenshot sturen via het ‘info@‘ adres?

 2. Anna H.

  Wow! Je bent een held!(nerd). Geweldig. Prachtig om dat visueel te hebben wat 5 of 10% extra spaarpercentage nu doet met je toekomst. Dit is wat ik zelf heb geprobeerd met plussen en minnen in elkaar te flansen, maar zonder excelhelden als jij is dat onbegonnen werk voor alfa’s. Respect en zeer veel dank.

  1. Geldnerd

   Dankjewel!

Reacties zijn gesloten.