Over mij / Contact

Het moet ergens in 2002 geweest zijn dat ik wakker werd. Om mij heen begon ik voorzichtig geluiden te horen over pensioenen die wel op zouden zijn tegen de tijd dat ik er van zou mogen genieten. Vervroegd met pensioen? Vergeet het maar!

En ik had wel allerlei dromen over zeilen rond de wereld en me terugtrekken op het platteland van Zuid-Europa, maar aan wat dat financieel zou betekenen wilde ik maar liever niet denken. Mijn toenmalige partner en ik verdienden allebei een goed salaris, maar waar dat geld eigenlijk naartoe ging: geen idee… We waren wel aan het beleggen, maar tijdens en na de dot-com crisis leverde dat ook vooral rode cijfers op. En dan waren er ook nog die woekerpolis en die woekerhypotheek.

Na het probleem nog ruim een jaar zorgvuldig ontweken te hebben, ben ik voorzichtig begonnen. Uitgaven en inkomsten in kaart, administratie op orde, beleggingen in beeld, lange-termijn planning maken. Die hobby is een beetje uit de hand gelopen.

Ruim 10 jaar later, in 2015, vond ik het tijd om mijn ervaringen te delen. In de hoop dat anderen er hun voordeel mee kunnen doen. Want geld kan groeien. En budgetteren en administreren is leuk. Vind ik tenminste. Het hoeft in elk geval niet ingewikkeld te zijn. En alleen al de rust die je ervoor terugkrijgt is de inspanning meer dan waard.

Wie is Geldnerd?

Toen ik begon met deze blog woonde Geldnerd, samen met Vriendin en Hondje, in een Ver en Warm Land. Sinds eind 2016 wonen we in een grote stad in het westen van Nederland. Geldnerd werkt voor de Rijksoverheid.

Dit is geen consuminder blog. Het is ook geen ‘kijk mij eens rijk zijn’ blog. Ik probeer vooral bewust met geld en de rest van mijn leven bezig te zijn, en mijn zaakjes nu en voor de toekomst zo goed mogelijk op orde te hebben. Financiële onafhankelijkheid, de vrijheid om keuzes te maken zonder geldzorgen. Hoe ik dat doe, waarom ik dat doe, dat wil ik graag delen. Ik schrijf voor mijzelf, het is mijn dagboek over mijn keuzes en overwegingen. Reacties zijn meer dan welkom. Ze worden wel eerst door mij bekeken, want er zijn nog steeds veel ‘spammers’ op deze planeet.

Contact

Als je mij wilt bereiken dan kun je een bericht sturen naar: