Downloads

Disclaimer en Copyright

Alle downloads op deze pagina worden ‘As-Is’ aangeboden. De spreadsheets zijn gebouwd en getest met Microsoft Excel 2013 en Excel365 op Windows 8.1 en Windows 10. Microsoft, Microsoft Windows en Microsoft Excel zijn handelsmerken en eigendom van Microsoft Corporation.

De Visual Basic code in de spreadsheets op deze downloadpagina is ontwikkeld door Geldnerd. De eigenaar van Geldnerd.nl behoudt zich het recht voor om te worden geïdentificeerd als de maker van de spreadsheets en de Visual Basic code. De Visual Basic code wordt door mij beschikbaar gesteld onder de voorwaarden van de GNU Lesser General Public License.

Door hier een bestand te downloaden geef je aan dat je akkoord bent met bovenstaande Disclaimers en Copyright, en met mijn Disclaimerpagina. Let op: dit zijn Excel bestanden met Visual Basic macro’s. Er is een kans dat jouw virusscanner dat geen goed idee vindt. Ik heb alle bestanden getest op virussen en veilig bevonden voordat ik ze plaatste, maar kan uiteraard geen garanties geven. Ik ben niet aansprakelijk voor enige schade die het gevolg is van het gebruik van mijn spreadsheets.

Ondersteuning

Helaas kan ik geen ondersteuning bieden bij het gebruik en aanpassen van deze spreadsheets. Voor al je vragen verwijs ik graag door naar de Excel en Visual Basic fora van Stackoverflow.com. Je mag vragen of suggesties uiteraard aan mij mailen. Maar ik kan geen reactietermijn garanderen.

FIRE Calculator voor loonslaven

Lees voor het downloaden eerst dit bericht. Download hier mijn FIRE Calculator v4.1.2.

Gebruikers van MacOS: De FIRE Calculator is getest op MacOs Catalina en draait hierop zonder problemen. Oudere MacOs versies geven wel foutmeldingen.

Financiële Administratie

Lees voor het downloaden eerst dit bericht. Download hier mijn Financiële Administratie v20210108. Huidige versie: 20210108 – Opgeschoonde versie met voorbeelddata.

Download hier de Handleiding bij de Financiële Administratie v20210108. Dit is onderhanden werk en nog niet compleet, opmerkingen en aanvullingen zijn welkom!

Of lees hoe je jouw eigen administratiespreadsheet kunt bouwen.

Beleggingsadministratie

Lees voor het downloaden eerst dit bericht. Download hier mijn Beleggingsspreadsheet v202004.

Huidige versie 202004 (inclusief De Giro import en migratietools)

NB: Soms krijg je een foutmelding bij het openen van het tabblad “Actual”. De foutmelding is : “Can’t open PivotTable source file [Naam v/d Excel]Portfolio’. Dat kun je oplossen door op de Pivot Table te gaan staan, en via het ‘Analyze’ menu, te kiezen voor ‘Change Data Source’, en het pad te verwijderen, zodat alleen nog ‘Portfolio!$A:$W’ overblijft. Excel schijnt dit gedrag vaker te vertonen als een XLS gedownload wordt en in een ander pad (lokaal) wordt gezet.

Liquiditeitsoverzicht

Lees voor het downloaden eerst dit bericht. Download hier mijn Liquiditeitsoverzicht.

Hypotheekspreadsheet

Lees voor het downloaden eerst dit bericht. Download hier mijn Hypotheekspreadsheet.

En download hier het Excel-bestand met mijn speciale grafiek. Eigen cijfers invoeren en je ziet ‘m voor je eigen situatie.