Downloads

Disclaimer en Copyright

Alle downloads op deze pagina worden ‘As-Is’ aangeboden. De meeste spreadsheets zijn gebouwd en getest met Microsoft Excel 365 op Windows 10. Microsoft, Microsoft Windows en Microsoft Excel zijn handelsmerken en eigendom van Microsoft Corporation. Ook staan er spreadsheets die gebouwd zijn in LibreOffice Calc. De macro’s zijn dan gebouwd in BASIC.

De macro-code in de spreadsheets op deze downloadpagina is ontwikkeld door Geldnerd. De eigenaar van Geldnerd.nl behoudt zich het recht voor om te worden geïdentificeerd als de maker van de spreadsheets en de code. De Visual Basic code wordt door mij beschikbaar gesteld onder de voorwaarden van de GNU Lesser General Public License.

Door hier een bestand te downloaden geef je aan dat je akkoord bent met bovenstaande Disclaimers en Copyright, en met mijn Disclaimerpagina. Let op: dit zijn spreadsheetbestanden met macro’s. Er is een kans dat jouw virusscanner dat geen goed idee vindt. Ik heb alle bestanden getest op virussen en veilig bevonden voordat ik ze plaatste, maar kan uiteraard geen garanties geven. Ik ben niet aansprakelijk voor enige schade die het gevolg is van het gebruik van mijn spreadsheets.

Ondersteuning

Helaas kan ik geen ondersteuning bieden bij het gebruik en aanpassen van deze spreadsheets. Voor al je vragen verwijs ik graag door naar de Excel en Visual Basic fora van Stackoverflow.com. Je mag vragen of suggesties uiteraard aan mij mailen. Maar ik kan geen reactietermijn garanderen.

FIRE Calculator voor loonslaven

Lees voor het downloaden eerst dit bericht. Download hier mijn FIRE Calculator v4.1.3.

Waarschuwing: Door de komende belastinghervormingen (Box 3) en hervorming van het pensioenstelsel raad ik je aan om heel voorzichtig te zijn in het interpreteren van de resultaten. Er gaat de komende paar jaar heel veel veranderen, dat raakt iedereen die met financiële onafhankelijkheid bezig is.

Financiële Administratie

Lees voor het downloaden eerst dit bericht. Download hier mijn Financiële Administratie v20230201. Huidige versie: 20230201 – Actuele versie voor het jaar 2023, in de decemberversie zaten helaas een paar foutjes..

Download hier de Handleiding bij de Financiële Administratie v20230201. Dit blijft onderhanden werk en nog niet compleet, opmerkingen en aanvullingen zijn welkom!

Je kunt ook lezen hoe je jouw eigen administratiespreadsheet bouwt. Of met GnuCash, een gratis en open-source boekhoudpakket, aan de slag gaan.

Beleggingsadministratie

Je kunt met Portfolio Performance aan de slag gaan. Dat is een gratis en open-source software voor het beheer van je beleggingen.

Ook voor LibreOffice Calc heb ik een macro gebouwd om live aandelenkoersen, valutakoersen, en indexes binnen te halen. Je kunt een voorbeeldbestand hier downloaden.

Wil je met Excel aan de slag? Lees voor het downloaden eerst dit bericht. Download hier mijn Beleggingsspreadsheet v202302. Huidige versie: 202302 (op basis van de Aandelenfuncties van Microsoft 365).

NB: Soms krijg je een foutmelding bij het openen van het tabblad “Actual”. De foutmelding is : “Can’t open PivotTable source file [Naam v/d Excel]Portfolio’. Dat kun je oplossen door op de Pivot Table te gaan staan, en via het ‘Analyze’ menu, te kiezen voor ‘Change Data Source’, en het pad te verwijderen, zodat alleen nog ‘Portfolio!$A:$AK’ overblijft. Excel schijnt dit gedrag vaker te vertonen als een Excel-bestand gedownload wordt en in een ander pad (lokaal) wordt gezet.

GnuCash

Sinds ik werk met GnuCash heb ik ook mijn Rekeningschema (versie september 2022) gepubliceerd. Dat kun je rechtstreeks importeren in GnuCash en zelf aanpassen voor gebruik.

Ook vind je hier de GnuCash Converter, die ik gebruik om de exportbestanden van Rabobank en ABN AMRO voor te bewerken voor de import in GnuCash. Download de GnuCash Converter voor LibreOffice Calc of de GnuCash Converter voor Microsoft Excel.

Hypotheekspreadsheet

Lees voor het downloaden eerst dit bericht. Download hier mijn Hypotheekspreadsheet.

Download hier mijn voorbeeldspreadsheet voor de sneeuwbalmethode. Lees ook de bijbehorende blogpost.

En download hier het Excel-bestand met mijn speciale grafiek. Eigen cijfers invoeren en je ziet ‘m voor je eigen situatie.