Afromen

Mijn favoriete moment van de maand was er weer. En het was het eerste reguliere salaris na de salarisverhoging in onze nieuwe CAO. Netto krijg ik er ruim € 95 per maand bij. Ik heb mijn maandelijkse wegboekingen, die plaatsvinden zodra het salaris binnenkomt, dus met € 95 verhoogd. Eind januari van dit jaar had ik dat ook al gedaan, met de € 40 die ik er toen bijkreeg. Daarmee ben ik dus zomaar (9 x 40 en 3 x 135 = ) € 765 extra weg gaan zetten dit jaar. Mijn spaarbedrag stijgt in elk geval met meer dan de inflatie.

En passant kwam er deze week ook nog een betaling van Google binnen. Dus ook die heb ik meteen weggesluisd.

Als het geld niet op mijn lopende rekening staat, is de kans veel kleiner dat ik het uitgeef. Uiteindelijk zullen er best kostenstijgingen zijn die maken dat ik deze actie niet eeuwigdurend vol kan houden (ik ben erg benieuwd wat mijn zorgverzekeraar gaat doen…), maar iedere Euro die ik pak is meegenomen.

Hoe ga jij om met salarisstijgingen?

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. DutchRN

  Salarisverhoging, 13e maand, ORT, extra dienst – die inkomsten spaar ik standaard. Ik werk op het moment twee extra weekend diensten (tot eind december) en ik spaar dit specifiek voor mijn erfpacht afkoop….

 2. mariimma

  Sinds een paar maanden geef ik mezelf weer een vast salaris op een vaste dag per maand, in plaats van dat ik de helft van mijn omzet aan mezelf overmaak op het moment dat er een rekening betaald wordt door een opdrachtgever.

  Zo langzamerhand krijg ik nu dat oude gevoel terug van “oh fijn het is weer het einde van de maand!” dus ik kan met je meejuichen…

  Een verhoging …. dat vindt mijn “baas” niet nodig want ze heeft horen fluisteren dat ik dit jaar enorm veel kan besparen op mijn woonlasten. En ze vindt dat ik die verbouwingen maar gewoon van mijn spaargeld moet doen…

  Tja… CAO onderhandelingen dan maar…?

  😉

  1. Geldnerd

   Ik zou zeggen: Stakingen! Blokkades! De hond op jouw baas afsturen! ?

 3. Mr Groeigeld

  Dat is nog eens een mooie groei!
  Salarisverhogingen e.d. zat ik in het begin nog niet gelijk over (vaste aflossingen en inleg blijven doorlopen). Als ik merk dat er inderdaad meer lucht zit, gaat dat gewoon mee op de spaar- of beleggingshoop.

 4. Mijn salarisverhoging blijft op dit moment voorlopig wel op mijn betaalrekening staan. Dat komt vooral omdat de investeringen die ik doe, betaald worden vanaf mijn betaalrekening. Het wordt wel tijdelijk op mijn spaarrekening gezet van de ABN, maar het gaat niet naar mijn echte spaarrekening.

 5. overgeldzaken.com

  Haha geniet momentje is dat altijd he. Binnen twee uur nadat het geld op m’n rekening staat is alles alweer weggesluisd. Alleen die weken daarna duren dan altijd zo lang…

 6. Greet

  Ik doe het andersom, ik stort automatisch elke maand een vast bedrag huishoudgeld op een aparte rekening.
  De rekening waar salaris binnenkomt is ook de rekening waar huishoudgeld en vaste lasten afgaat, wat overblijft gaat automatisch naar spaarrekening.
  Ik kan wel geld van die vaste lasten rekening pinnen, maar het pasje ligt thuis en moet dus bewust voor een doel meegenomen worden.

 7. Ineke

  Ik heb mijn salarisverhoging meteen omgezet naar een extra maandelijkse donatie naar mijn favoriete goede doel. Ik ben er toch nog niet aan gewend dus een goed moment deze donatie op te hogen.

 8. Zuinigeman

  Ik heb ook een salaris verhoging gekregen moet nog even uitrekenen hoeveel precies. Ik gok rond de 30 euro netto. Ik ga het dan sparen.

 9. Niet Tot 71

  Salarisverhogingen van de voorbije jaren heb ik als automatische overboeking ingesteld naar mijn spaarrekening. Zo onopvallend groeit dat bedrag toch gestaag.

  Wat ik zelf ook altijd een fijn moment van de maand vind is de extra aflossing op de hypotheek. Maandelijks weer ruim €500.

 10. dertigermetkids

  verhogingen merken we niet direct omdat we beide een wisselend inkomen hebben.. man ivm overuren die maandelijks uitbetaald worden (maar heeft dus wel een basisinkomen.. al heb ik geen idee hoeveel dat netto is haha) en ik heb een flexibel inkomen omdat ik zzper ben en met uurtje factuurtje werk. dus hangt af van gewerkte uren.
  we proberen het dus om te draaien, we storten maandelijks een vast bedrag naar de spaar (gebasseerd op de vaste lasten, gemiddeld boodschappen, 2x tanken en een deel vrij te besteden etc) werkt voor ons super! meer inkomen beteknt dus idd meer sparen!

 11. B at Fire The Boss

  Salarisstijgingen worden direct toegevoegd aan mijn maandelijkse inleg in de beleggingen en spaarrekening voor vastgoed. Als ik de maandelijkse overboeking direct verhoog heb ik er ook geen omkijken meer naar, en het is uiteindelijk toch geld dat ik niet mis.

Reacties zijn gesloten.