De laatste administratiespreadsheet

Het einde van een tijdperk. Zo kun je deze blogpost wel karakteriseren. Sinds 2003 houd ik mijn financiële administratie bij in Excel. Begin 2017 heb ik voor het eerst mijn administratiespreadsheet online gezet. Sindsdien is er min of meer regelmatig een nieuwe versie verschenen. De laatste jaren probeer ik dat in december te doen, zodat mensen hun administratie voor het nieuwe jaar ermee in kunnen richten. Sinds een paar jaar is er ook een handleiding bij.

En vandaag verschijnt de nieuwe versie van de administratiespreadsheet voor 2023. Dat is naar verwachting de laatste die ik zal publiceren. Trouwe lezers weten wel hoe dat komt. In 2022 ben ik voor mijn administratie definitief overgestapt naar GnuCash. Op mijn Overzichtspagina vind je een aparte categorie met alle blogposts die ik daar over geschreven heb.

De afgelopen maanden heb ik GnuCash en de Excel administratie nog naast elkaar gebruikt. Dat werd al stapsgewijs lastiger. In GnuCash leg ik meer details vast, en het rekeningschema is ook anders. Per 1 januari stop ik dus ook met schaduwdraaien. In 2023 werk ik alleen nog met GnuCash voor mijn administratie.

En nu dus nog één laatste versie van de Excel administratiespreadsheet. Die is ietwat vereenvoudigd. Er zit geen functionaliteit meer in voor de potjes. Want die maakte de spreadsheet erg ingewikkeld. Het is nu gewoon een basale administratie. Ik laat de oude versie 2022 ook nog online staan, voor de liefhebbers.

In deze versie voor 2023 zijn verder slechts beperkte wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de versie voor 2022:

Heb je zelf al een eigen versie van een eerdere spreadsheet gemaakt, en ben je daar tevreden over? Maak daar dan gewoon een kopie van en start een nieuw boekjaar! Wil je nieuw beginnen met de administratie? Ga dan naar mijn Downloads-pagina voor de nieuwe spreadsheet en handleiding.

Hoe houd jij jouw administratie bij?

Dit bericht heeft één reactie

  1. Bart

    Sinds begin vorig jaar gebruik ik hiervoor een (op details aangepaste) versie van jouw spreadsheet. Die bevalt nog steeds heel goed!

Reacties zijn gesloten.