Administratiespreadsheet en de Rabobank

Voor mij is het kunnen exporteren van banktransacties en creditcardtransacties een van de belangrijkste functies van de internetbankieren-omgeving. Daarmee voed ik mijn financiële administratie.

De Rabobank is bezig met de vernieuwing van de exportfunctie. Lezer Leonard attendeerde mij erop dat deze nieuwe functie het exportbestand een andere naam geeft. ‘Waarom is dat nodig?’ denk ik dan… Want de importmacro van mijn administratiespreadsheet kan daar niet mee omgaan.

Gelukkig was de oplossing simpel. Ik heb een aangepaste versie van de administratiespreadsheet online gezet op mijn Downloads pagina. Je kunt daar ook apart een bestand met alleen maar de aangepaste code voor het ImportRabo macro downloaden. Die kun je dan in de versie van de spreadsheet die jij gebruikt over het oude ImportRabo macro heen plakken. Dan hoef je namelijk niet al jouw data te migreren naar de nieuwe spreadsheet. De nieuwe macro detecteert automatisch of je de oude of de nieuwe exportfunctie gebruikt, en past de import daarop aan.

In de vernieuwde omgeving kun je overigens geen creditcardtransacties meer exporteren. Daar heb ik een vraag over uitstaan bij de Rabobank. Als die functie verdwijnt heb ik namelijk weer een reden minder om bij de Rabobank te blijven…

Heb jij ook zo’n hekel aan nutteloze veranderingen?

Dit bericht heeft één reactie

  1. Spaarmoeder!

    Vervelend is dat! Gelukkig vond je een oplossing. Hopelijk wordt er wat aangepast zodat je ook de creditcardgegevens kunt importeren. Ik vind zelf nieuwe intuitieve lay-outs ook niet altijd een verbetering. Ik zoek me dan soms een ongeluk en ben kennelijk niet intuitief genoeg.

Reageren is niet mogelijk.