Oudejaarsmijmeringen

Geldnerd vindt 31 december altijd een beetje een bijzondere dag. Ik zit een beetje te mijmeren achter mijn laptop. Op de achtergrond de laatste dag van de Top 2000, gewoon lekker comfortabel in mijn blanke-mannen-op-leeftijd bubbel. Hondje ligt naast mij in zijn mandje. Hij is al een paar dagen onrustig, want doodsbang voor vuurwerk. Dat betekent dat we alleen ’s ochtends erg vroeg (vanochtend 07.00 uur) veilig over straat kunnen in Geldnerd City. De rest van de dag loopt hij schichtig rond, zijn oortjes naar achteren in de angststand. Vanmiddag gaan we een lange strandwandeling maken met hem. We weten uit ervaring dat het vuurwerk daar niet of nauwelijks te horen is, dan kan hij rustig rondrennen. Balletje en werpstok mee, en dan is het de bedoeling dat hij goed moe wordt. Vanaf het einde van de middag zal hij niet meer de deur uit willen, tot ver na middernacht. Zijn eerstvolgende plasmoment is dan morgenochtend. Arm beestje…

Om me heen zie ik al allerlei jaaroverzichten verschijnen op diverse financiële blogs. Ik zit zelf op 31 december op mijn handen qua jaarafsluiting. Er wordt vandaag nog gehandeld op de beurs, en ook op mijn bankrekening gebeuren nog dingen. Ik ‘mag’ van mijzelf dus altijd pas op 1 januari mijn financiële jaar afsluiten, en de administratie voor het nieuwe jaar inrichten. Uiteraard heb ik al wel een documentje met mijn bestedingsplan en alle wijzigingen in maandbedragen. De precieze uitkomsten van dit jaar heb ik nog niet, maar de hoofdlijnen van 2018 zijn wel duidelijk. Qua spaarpercentage een prima jaar, qua beleggingsresultaat een stuk minder. Maar dat hoort er ook bij. Ik zit erin voor de langere termijn, en ga gewoon door met maandelijks inleggen en maandelijks extra aflossen. Want het effect daarvan op onze hypotheek hebben we in 2018 heel duidelijk gezien.

Verder vul ik de tijd met het inbouwen van een paar nieuwe functies in mijn spreadsheets. Begin volgend jaar zal ik ook eens wat actuelere versies daarvan online zetten. Want ja, Geldnerd is nog niet uitgeschreven, ik ga gewoon door in 2019.

Ik wens jullie allemaal een goed uiteinde van dit mooie jaar 2018. En ik hoop jullie volgend jaar weer te zien, op mijn blog of bij een van de meetups.

Heb jij ook van die Oudejaarsmijmeringen?

PS: En terwijl ik op ‘Publiceren’ klik, zie ik ook nog dat dit mijn 500e blogbericht is sinds het begin, 1 september 2015. Hoera!

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Mr. Groeigeld

  Zeker, de laatste dag van het jaar heeft altijd iets in zich van terugkijken naar dit jaar maar vooral vooruitkijken. Op financieel vlak, maar vooral op persoonlijk vlak.

  Beste wensen!

 2. ambertree

  Prettige feesten en tot in 2019.

  Ik kijk binnenkort terug naar december en blik vooruit op 2019. Focus zal de lening van het huis zijn.

 3. Pasja

  De beste wensen voor het nieuwe jaar zowel persoonlijk als financieel.!
  Ook voor t hondje, misschien toch klein beetje advocaat geven straks?

 4. NietTot71

  Gefeliciteerd met de 500e post en alvast een hele goede jaarwisseling!

 5. Gefeliciteerd met je 500ste!! Een ware mijlpaal.
  Al lijkt me dit: ‘comfortabel in mijn blanke-mannen-op-leeftijd bubbel. Hondje ligt naast mij in zijn mandje’ ook al een feestje.

  Wij starten met een frisse xls. Helemaal nieuw en opgeleukt. Al zal die niet kunnen tippen aan de jouwe.

  Heel veel geluk en plezier in 2019!
  J&M

  p.s. je haalt Rich toch wel binnen vanavond?

  1. Geldnerd

   Rich staat buiten op straat met de jongens uit de buurt zwaar illegaal vuurwerk af te steken. Conform verwachting. ? Jullie ook de beste wensen!

 6. Mr FireMe

  Fijne jaarwisseling en een goed & gezond 2019 gewenst, Geldnerd! Het hondje hier kruipt heel langzaam door de kamer en brengt een groot deel van de dag onder de bank door.

 7. Greet

  Ik ben als jouw hond, rillend op de bank(nog net niet eronder) bij elke knal…gelukkig zijn er voor mensen oordopjes om deze avond door te komen.

  Fijn komend jaar gewenst!

Reageren is niet mogelijk.