Groei Eigen Vermogen 2017

In 2017 is mijn eigen vermogen op twee manieren verder gegroeid. Enerzijds door het spaarpercentage, het deel van mijn inkomen dat ik niet nodig heb om rond te komen en toevoeg aan mijn vermogen. Anderzijds door het rendement op mijn spaargeld en beleggingen. Voorlopig doe ik niets met eventuele overwaarde van ons huis. Ik weet dat de huizenprijzen hier in de buurt fors gestegen zijn, maar in mijn balans staat de waarde van het huis nog rotsvast op de aankoopwaarde. Pas als de WOZ-waarde hoger wordt dan de aankoopwaarde zal ik overwegen om dat aan te passen.

Mijn eigen vermogen is in 2017 met 15,9% gegroeid. Daar ben ik erg tevreden mee. Ik lig nog steeds voor op mijn doelstellingen.

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Chris

  8% hebben we dit jaar gehaald. Met de stijging van de huizenprijzen zelfs 15%

  Slechts relatieve cijfers. Belangrijker dat we op schema liggen met onze toekomst plannen om minder te hoeven werken en eerder te kunnen stoppen met werken.

 2. Rose

  Je ligt mooi op schema!

 3. hypotheekweg

  Mooi, je “loopt zelfs nog uit” op de doelstelling zie ik. Wij nemen de WOZ-waarde mee in de berekening van ons huis en ook de actuele hypotheekschuld. Eigen vermogen is met 173% gestegen dit jaar.. Rekenen we de stijging van de WOZ-waarde niet mee dan is dit nog steeds 132% 🙂

  Ik denk niet dat we dit soort percentages nog zullen halen in de toekomst… 🙂

  De stijging komt overigens aardig in de buurt van de waardestijging van de bitcoin 🙂

  1. Ontsladebaas

   Haha, welke bitcoin bedoel je? Van 1-1-17 tot 31-12-17 zou je zo’n tien keer die stijging gehad hebben ;-). Desalnietemin erg jaloersmakende cijfers. Goed bezig!

 4. Leo

  Niet zo bescheiden Geldnerd.
  Gewoon je waarde in steen (=ook vermogen) meerekenen.
  Aflossingen leveren bij jou dan geen vermogen op, maar als je dus niet aflost en het liquide laat staan wel.
  Mijn EV overzicht bestaat i.i.g. wel uit de waarde in steen.

 5. amber tree

  Mooi resultaat Geldnerd! Onze stenen tel ik ook niet mee, net zoals onze lening op de stenen…

  1. Geldnerd

   Dank ATL! Goed om weer een teken van leven van je te zien!

Reageren is niet mogelijk.