Nieuwe Telefoon

Ineens is ‘ie er dan toch. De nieuwe telefoon waar ik over nadacht (maar die ik eigenlijk niet wilde kopen). Dat heeft een hele praktische reden. De oude foon hield er na ongeveer 4 jaar trouwe dienst (waarvan 2,5 letterlijke tropenjaren in het Verre Warme Land) deze week spontaan mee op. En zonder kan ook niet. Ik doe eigenlijk vrijwel alles via de telefoon.

Ik mag niet klagen over de oude foon, mijn trouwe iPhone 5S. De batterij was een beetje gaar en hield er meestal bij 61% mee op. Maar opeens wilde hij nu de SIM en het netwerk niet meer vinden. In het Apple-ziekenhuis hebben ze nog een dappere poging gedaan, maar we kregen geen contact meer. Gelukkig maak ik vaak een back-up, dus ik ben geen gegevens en foto’s kwijt. En gelukkig heb ik mijn buffer en begroting op orde, dus ik kon gewoon meteen een nieuwe foon kopen.

De nieuwe is weer een speeltje van Apple geworden. De iPhone 8. In de iPhone X had ik sowieso geen zin. Ergens voelt € 1.000 toch als een magische grens die ik voor een telefoon niet wil overschrijden. Het kan nog veel goedkoper, dat weet ik. De telefoon, tablet en server zijn (samen met het koffie-apparaat) eigenlijk mijn enige ‘guilty pleasures‘. Verwenmomentje voor mijzelf dus! ’s Avonds heb ik ‘m helemaal fris en fruitig en nieuw geïnstalleerd.

En toch ben ik deze aanschaf ook voor mijzelf aan het ‘goedpraten’. Het voelt toch bijna alsof ik iets strafbaars of onethisch heb gedaan. Geld uitgeven, brrrr…. Ik heb natuurlijk recent mijn echte uurloon uitgerekend. Dus die iPhone kost mij iets meer dan 49 uur van mijn leven. En als deze telefoon ook 4 jaar meegaat zijn de kosten per dag 62 eurocent.

Mijn abonnement is al jaren SIM-only en heb ik onlangs omgezet, dus daar hoef ik nog even niets aan te doen. Ik kan weer jaren vooruit.

Een beetje verstopt op de Apple website vond ik nog wel informatie over hun Inruilprogramma. Naast mijn 5S had ik ook nog een oude iPhone 5 liggen die de recente opruimactie overleefd had, die telefoon had ik bewaard en meegenomen naar het Verre Warme Land als reserve. Ik heb beide oude telefoons dus ingeruild. Dat ruimt op en levert nog een mooi stukje korting op voor het nieuwe speeltje.

Hoe is het met jouw telefoon?

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. M - TwoPennies

  Leuk! Als je bewust geld uitgeeft en weet dat dit voor jou echt plezier oplevert is het niet erg toch 🙂 ik heb onlangs een goedkope smartphone gekocht ter vervanging van mijn iPhone. Bevalt ook goed!

 2. Rose

  Ben inmiddels ook Apple gebruiker sinds een paar jaar. De telefoon mag duur zijn maar telefoon is allang niet meer het goede woord voor het apparaat. De zakcomputer die nog veel meer doet als zoals in onze vakantie als zaklamp, rekenmachine, notitieboek, video en fotocamera etcetera.

  Apple is mooi spul.

  Ik neem altijd een 2 jaar abbo en verkoop altijd direct via marktplaats wat met iPhone zeker veel oplevert. Ik denk altijd beter dan nog 4 jaar uitpersen wat er in zit.

  Veel plezier met je nieuwe foon ?

  1. Geldnerd

   DE duurste zaklantaarn die ik ooit gehad heb…

 3. Lot

  Ik ben ook aan een nieuwe toe en die is al in huis een chinese Dogee van 140 euro. De oude is zelfde merk en ben er tevreden over, na 2 jaar is de accu ook aan zijn einde en de opvolger is wat groter.
  Volgende week pas in gebruik nemen (ivn nummerbehoud en nieuwe provider) want ik het ipv pre-pay 5 euro voor 150 MB, waar ik best mee uitkwam, maar alleen voor Nederland was nu een abonnement genomen voor 7,50 voor 1000 MB, dit omdat ik buiten Nederland toch ook wel on-line wil zijn.

 4. Marjolein

  Ik heb een Samsung Galaxy S3 – deze doet het nog steeds, en zolang dat zo is koop ik geen andere telefoon.

 5. Meneer en Mevrouw

  Af en toe jezelf verwennen moet kunnen toch 😉

  Ik vind alleen het ‘fris en fruitig’ nieuw installeren altijd zo tegenvallen. Je gooit je backup erop en je telefoon is weer hetzelfde als je vorige…bummer 😉

  1. Geldnerd

   Ik heb deze dus inderdaad fris en fruitig geïnstalleerd. Alleen de apps die ik echt gebruik. Met instellen en activeren was dat een avondje werk. En een paar nieuwe apps die op mijn verlanglijstje stonden. Nu voelt het dus echt ‘als nieuw’.

 6. Investeerder

  Ben ik wel benieuwd…heb je nog een fatsoenlijk bedrag voor de oude iPhones gekregen?

  Af en toe een luxe ding mag prima natuurlijk. Vooral als het apparaat weer jaren mee kan gaan.

  1. Geldnerd

   De precieze bedragen die ze bieden per type staan op de Apple-site.

 7. niettot71

  Van de week heb ik toevallig een vernieuwing gedaan op mijn telefoon. De accu was echt helemaal geconsumeerd dus hielt het echt niet lang meer vol op een volle lading. Voor €23 heb ik er een nieuwe accu in laten zetten. Dit verlengt de levensduur van de telefoon (iPhone 6) voor mij wel weer zo’n 2 jaar verwacht ik.

Reageren is niet mogelijk.