Hardnekkige troep

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Veel spullen heeft Geldnerd niet meer, dat is bekend. En toch is er dan nog hardnekkige troep. Bij mij komt die in de vorm van ‘doosjes’. Van die handige opbergdozen van de IKEA. Ik sleep er al een aantal jaren een paar mee, en daar zijn er in de verhuizing vorig jaar een paar bijgekomen. Want in de drukte van zo’n verhuizing gooi ik alle handleidingen, schroefjes, imbus-sleuteltjes en andere dingen die je niet kwijt wilt raken, in een doos. Onder het motto ‘dat zoeken we later wel uit’. En dat komt er dan niet van.

Tot afgelopen weekend. Zes van die dozen stonden er om me heen. Twee uit de verhuizing, dat is nu keurig gesorteerd en ontdubbeld, en toen was er nog maar eentje nodig. Handleidingen, schroefjes, garantiebewijzen, alles netjes bij elkaar.

De andere vier zaten vooral vol met (oude) technische meuk. Handleidingen, kabeltjes van apparaten die ik al lang niet meer heb, slechte netwerkkabels, audiokabels, USB-kabeltjes, koptelefoons van drie generaties iPhone en iPad, CD-roms en DVD’s met software, reservemuizen, reservevoedingen. Daar ben ik ook eens goed doorheen gegaan. Een hele vuilniszak met oude meuk is er weggegaan. En een centimeter of 15 aan oud papier. Dat ruimt weer lekker op.

En passant ook nog even door de kledingkast heengegaan. Zo’n wisseling van seizoenen is daar een goed moment voor. Scheelt toch weer 11 kledingstukken die weg konden, dus ik ben weer een stapje dichter bij mijn ‘capsule wardrobe‘.

Maar ik kom mijn oude ikke hierin wel tegen. De ikke die bijvoorbeeld standaard bij elke laptop een reservevoeding kocht, omdat er in het verleden eens eentje kapot gegaan was. Ik kwam er dus achter dat de reservevoeding van mijn oude, ruim drie jaar geleden vervangen, laptop ook werkt op mijn huidige laptop. Ik heb dus drie werkende voedingen liggen.

Als je interesse hebt? Te koop, werkende voeding voor Dell Inspiron laptop. Output 19,5V 4,62A. Voor € 10,- en verzendkosten is ‘ie van jou!

Heb jij nog hardnekkige troep?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Chris

  Hier ook een elektronica kast vol met stekkerdozen, doosje lampen, doosje batterijen, doos av kabels, doosje usb & netwerk kabels etc. Het lijkt veel, maar na een redelijk grondige uitzoek klus afgelopen voorjaar toch al met meer dan de helft gereduceerd.

  Zo minimalistisch als Geldnerd Kondo wil ik nog niet gaan. Voldoende bruikbare spullen en project mancave Chris is nog niet afgerond.

 2. M - TwoPennies

  Wij hebben de laatste week van onze zomervakantie alles nog flink uitgemest. Toen is er wel een auto vol spullen (we hebben maar een UPje, maar toch) naar de kringloop gegaan. We hebben ook veel op Marktplaats verkocht en weggegooid. Nu zijn we heel kritisch op wat we aanschaffen. Heerlijk zo’n altijd opgeruimd huis 🙂

 3. Divnomics

  Vooral veel kleine dingetjes die onbedoeld uit het zicht verdwijnen zorgen voor de nodige ‘hardnekkige troep’. Zoals een verzameling dvd’s terwijl ik geen enkel apparaat meer heb om die af te spelen…
  Hoe langer ik meelees, hoe meer ik de noodzaak van een grote opruiming inzie 🙂

 4. Bon

  Ja, hier ook zo en een doos met oude mobieltjes. Handleidingen sla ik tegenwoordig digitaal op samen met de aankoopbon. Scheelt ook heel wat ruimte en je hebt overzicht, want je hebt hetzo terug gevonden. De papierenversie ben je altijd kwijt als je het nodig hebt. De dikkeboekwerken/handleidingen van de tv’s heb ik gedownload.

 5. Rinette

  Vooral kabeltjes en opladers zijn hier in overvloed aanwezig. Toch kunnen we als we er 1 nodig hebben nooit 1 vinden die goed werkt. Ik vind het ook lastig om kabels weg te doen, want stel dat je ze nog nodig hebt..

 6. Ontsladebaas

  Hier valt het nog mee, omdat ik maar anderhalf jaar geleden verhuisd ben. Toch merk ik in de berging wel dat er wat dozen staan, zoals jij ook zegt, met technische troep. Kabels, extra accu van een apparaat dat ik niet meer heb etc. Zolang het in de berging staat en ik er geen last van heb is het goed…

  1. Geldnerd

   Dat is mijn probleem… Zelfs als het in de berging staat heb ik er in mijn hoofd last van. Maar nu dus niet meer.

Reacties zijn gesloten.