Spulletjes terug

 • Berichtcategorie:Wonen

ContainerAfgelopen maandag was het zover. De verhuiswagen reed voor. Met daarin de spulletjes die we eind april vanuit het Verre Warme Land verscheept hebben. Dat was dus ruim 7 maanden geleden. In twee uurtjes werd de container efficiënt uitgeladen, en een paar uur later stonden de meubels op hun plek en waren we druk aan het uitpakken. 

Heel gek misschien, maar er zijn maar een paar dingen die ik gemist heb. Eentje was heel praktisch, en had ik gewoon in mijn bagage mee moeten nemen naar Nederland. De andere was mijn server. Die is erg belangrijk voor mij door de gegevens die erop staan. Die heb ik ook beschikbaar op mijn laptop en op een externe harddisk die ik speciaal voor de gelegenheid gekocht heb, maar op een of andere manier voelt het toch completer nu de server weer terug is. Ik heb ‘m overigens nog niet aangesloten om te zien of alles nog goed werkt. Dat komt binnenkort wel.

Een aantal van die spullen zijn natuurlijk gewoon praktisch. De keukeninventaris, bestek en dergelijke. Dat is inmiddels door de afwasmachine heengegaan en in gebruik genomen. Gebruiksvoorwerpen.

De andere dingetjes heb ik dus gewoonweg niet gemist. Ik heb besloten om alles langzaam maar zeker uit te pakken. En, heel erg Marie Kondo, van geval tot geval te bepalen wat ik ga doen. Bewaren of niet? Ik verwacht dat er nog het nodige uit ons huis verdwijnt. Gelukkig zit er een kringloopwinkel op minder dan 5 minuten lopen.

Wat doe jij met je spulletjes in een verhuizing?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Team CF

  Is jullie nieuwe stekkie groter of kleiner (of het zelfde formaat) dan dat jullie hadden in het warme verre land? Kon Marie door het huis heen gaan (of een afgeleide versie daarvan zoals wij deden) werkt echt heel verlossend. Maar je moet daarna natuurlijk niet te veel huis overhouden 😉 Gaat zo hol klinken.

  1. Geldnerd

   Ons stekkie is iets kleiner dan het kasteel in het Verre Warme Land. Maar we merken wel een ander effect, want voor het eerst in 7 jaar hebben we al onze bezittingen onder één dak (een deel hebben we niet meegenomen maar in Nederland opgeslagen). Dus ‘operatie Kondo’ is wel begonnen…

   1. Team CF

    Ah, nou in dat geval heel veel sterkte!

 2. Ik gebruik straks mijn oude kleren als kluskleren / poetsdoeken. Daarna gaan die gewoon weg. Verder heb ik niet heel veel spullen (ik huur volledig ingericht), dus ik verwacht niet heel heel weg te moeten gooien. Mijn stekkie blijft dan ook even groot… ik verwacht eerder een hoop te moeten kopen xD. Veel succes in ieder geval met het uitpakken!

 3. Mom4life

  Wij hadden ook wat dingen opgeslagen, en bij het uitpakken dacht je: waarom hadden we dit ingepakt?
  Terwijl we heel veel steeds wegdeden, verkochten etc. Maar na de verhuizing kon er nog meer weg. En voor je het weet slipt je huis ook weer dicht.. 😉

  1. Geldnerd

   Dat dichtslibben willen we nu juist weer gaan voorkomen. Marie Kondo moet me daarbij gaan helpen….

 4. Ik heb in de eerste instantie alles naar de zolderkamer gebracht. Daarna direct het een en ander er vast weer uitgehaald, maar het leeuwendeel (ongeveer 90%) staat er nog. Dat wil ik nu rustig uitpakken/sorteren/wegdoen. Het is uitdrukkelijk mijn bedoeling om dat met een volgende verhuizing niet zo weer mee te verhuizen.

Reageren is niet mogelijk.