Operatie Kondo

 • Berichtcategorie:Minimalisme

De verhuizing heeft een interessant neveneffect. Voor het eerst in zeven jaar heb ik al mijn spulletjes weer onder één dak. En ook zijn de inventarissen van Geldnerd en Vriendin nu voor het eerst samengevoegd. En dan blijkt dat je dus nog wel iets meer spulletjes hebt dan je dacht… Tijd dus voor een nieuwe ‘operatie Kondo‘. Die is het makkelijkst met de dozen die uit de opslag kwamen. Want daar zitten inderdaad spulletjes in die ik tussen de drie en zeven jaar niet gezien heb. Waarbij de vraag ‘heb ik dit nodig?’ en ‘brengt het vreugde?’ in de meeste gevallen dus met een hartgrondig ‘neen’ beantwoord kan worden.

Ik ben zelf wel een beetje verbaasd over de dingen die ik bewaard heb. Zo kwamen er ongeveer 10 hoezen tevoorschijn die je kunt gebruiken om een kostuum in te bewaren (en waarin je de kostuums meestal meekrijgt bij de winkel). Zoveel kostuums heb ik niet eens meer… Ook bleken Vriendin en ik uiteraard een deels dubbele keukeninventaris te hebben. Dat is nu uitgesorteerd, we houden de beste van alles, en de rest staat nu klaar in een doos voor een nader te bepalen bestemming (kringloop?). Ook zijn er al een stuk of 10 vuilniszakken de deur uitgegaan. Verder ben ik nogmaals door mijn restant papieren boeken heengegaan en heb ook daar nog een halve meter bespaard. Ik heb nu nog een meter of twee aan papieren boeken over.

Mijn garderobe heb ik het afgelopen jaar al gerationaliseerd. Die past dus keurig in de kasten. Uit de dozen kwam verder nog een stapel papier waarvan ik deels niet meer wist dat ik het nog had. Dat is iets om de komende weken nog eens doorheen te gaan. De scanner is operationeel en ook de shredder is gearriveerd, dus alle elementen zijn aanwezig om hier korte metten mee (of beter: kleine snippers van) te maken.

Kom jij nog wel eens verrassingen tegen in jouw bezittingen?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Als ik dit zo lees ben ik heel benieuwd naar mijn verhuizing over 2 maanden. Ik verwacht niets geks, maar je weet het nooit! Ik vind het erg knap dat je al die spullen kan weggooien… Dat is niet echt mijn sterkste punt.

  1. Geldnerd

   Ja, het verbaast mij zelf ook nog dat het me lukt om die dingen weg te gooien. Want ik was ‘vroeger’ heel erg gehecht aan spulletjes. Hier is een proces van jaren aan vooraf gegaan…

 2. Amandjuh88

  Alles wat zijn nut verliest hier in huis doen we weg. Dingen die we niet meer gebruiken vinden zijn weg naar een andere eigenaar. Het enige wat ik nog heb ik een paar dozen met te kleine kleding van de jongens. Ik vind het lastig om het weg te doen. Niet emotioneel gezien maar er krijgt binnen kort iemand in de kennissen kring een zoontje. Waar we al veel baby spul aan hebben gegeven. Ze hebben het erg krap. Ze zullen er erg blij mee zijn. Maar om ze nu al vol te douwen met dozen vol kleding in maat 80-110 is ook zo wat.. wetende dat ze er geen nee tegen kunnen zeggen en met al een overvol huis. Twijfel nog even door.

 3. Team CF

  Goed bezig man! Voelt ook zo goed als je klaar bent, plus je maakt weer wat instanties blij met wat extra inkomsten. Altijd goed, toch?
  Moet wel aangeven dat ook ik (Mr CF) niet bepaald goed was in spullen weggooien, maar merk nu toch wel dat het prettig is en je er rustiger van wordt. Je huis is tenslotte ook een stuk opgeruimder, werk echt heel prettig (tot Miss CF weer 15min is bezig geweest: explosie….)

 4. Xenia

  Beste geldnerd,

  Hier ook een blik van herkenning . Ondanks dat ik een trouwe aanhangster ben van de Marie Kondo moet ik elke keer weer zo’n operatie uitvoeren. Gelukkige ben ik niet de enige. Dank alweer !

  x

Reacties zijn gesloten.