Guilty Pleasures

De meeste mensen hebben er wel eentje (of meer dan één)… Guilty pleasures.

HP/De Tijd heeft in 2014 een prachtig artikeltje over het onderwerp gepubliceerd. Volgens dat artikel zouden we met z’n allen de schaamte voorbij moeten zijn en bestaan er geen guilty pleasures meer. Daar merk ik in mijn omgeving nog weinig van.

Voor mij hebben guilty pleasures met een gevoel van verspilling te maken. Wat zijn de dingen die ik niet op wil geven, maar waarvan ik eigenlijk wel vind dat het goedkoper / eenvoudiger / efficiënter / minder kan?

201510 NespressoZo ben ik nog steeds dol op de koffie uit mijn Nespresso-apparaat. Ik begin de dag ’s ochtends meestal wat moeizaam, dus het mag niet ingewikkelder zijn dan een cupje in een apparaat doen en op één knopje duwen. En ja, ik heb ook een voorliefde voor bepaalde gadgets en ICT-spulletjes. Mijn tablet en mijn smartphone bijvoorbeeld, maar ook de NAS (zeg maar: server) die de kern vormt van mijn computernetwerk thuis.

Gelukkig zijn er ook heel veel dingen die mij weinig kunnen schelen. Ik kijk weinig televisie, dus wie Honey Boo Boo was waar HP/De Tijd aan refereerde moest ik even opzoeken (ja, nu snap ik dat sommige mensen daar liever niet openlijk voor uitkomen).

Wat zijn jouw guilty pleasures? Bezuinig je daarop?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Meneer en Mevrouw

    Hmm, vakantie, of telt dat niet echt?

    1. Geldnerd

      Als het *voelt* als een guilty pleasure, dan *is* het een guilty pleasure… Toch?

Reageren is niet mogelijk.