Geldnerd.nl

Blog over (financieel) bewust leven

Project Tuin (7) – Winterklaar

Afgelopen zaterdag heb ik het eerste vogelhuisje opgehangen. Er zullen er de komende maanden nog wel een paar volgen. En daarmee ronden we Project Tuin voor dit jaar af. Toen ik aan het eind van het voorjaar begon te graven, had ik niet durven dromen dat we nu zo ver zouden zijn. Het is gewoon klaar. Komend voorjaar moeten er nog wel wat extra planten bij, we hebben nog niet alles van het beplantingsplan gerealiseerd. Maar daar is alles voor voorbereid. Aan het eind van de middag hebben we zeer tevreden een wijntje gedronken in onze tuin.

De afgelopen week zijn er nog wat extra planten binnengekomen, die we ook online besteld hadden. Die arriveerden keurig woensdagmiddag, toen ik thuis zat te werken. ’s Avonds hebben we ze meteen geplant, ook hier weer met veel bodemactivator en water. Sowieso geef ik op dit moment elke tweede dag water. Het blijft vooralsnog droog hier, en onze plantjes hebben een goede start nodig.

We houden vanaf de start van het beplanten ook een tuindagboek bij. Hiervoor heb ik Vriendin op haar verjaardag speciaal een heel mooi boekje cadeau gedaan. Daarin noteren we wanneer we wat geplant hebben, maar ook welke vogels en andere diertjes we gezien hebben, en alle andere dingen die ons opvallen. Komende jaren willen we ook bij gaan houden hoe we de beplanting onderhouden. Dat wordt voor ons een nuttige bron van kennis en informatie. Het is nu, na iets meer dan een maand, al leuk om terug te bladeren en te lezen.

Vriendin heeft ook al vetbollen, pindanetjes, en zelfgemaakte pindaslingers opgehangen. En er hangen twee voederplankjes. We willen de vogels laten weten dat er hier de hele winter iets te eten zal zijn. Pimpelmezen en koolmezen hebben onze tuin al gevonden, af en toe verstoord door een Vlaamse gaai (sorry, Belgische vrienden…) en ekster.

Kosten

Tussenstand vorige keer 2.292
Extra uitgaven tuincentrum 15
Vogelhuisje 8
Beplanting ronde 2 100
Totaal 2.415

Nog geen € 2.500 dus. Ik schat dat daar in het voorjaar nog eens € 300 – 500 bijkomt om de beplanting helemaal af te maken. En dan heb ik echt alles meegerekend, ook de aanschaf van tuingereedschap dat nog jaren mee moet gaan.

Teruglezen?

Wil je alle delen uit deze serie nog eens teruglezen? Dat kan uiteraard!

Project Tuin – het begin

Project Tuin (2) – met foto’s

Project Tuin (3) – ontwerp en fundamenten

Project Tuin (4) – toch anders…

Project Tuin (5) – dagboek van een tuinweek

Project Tuin (6) – de laatste loodjes?

De foto’s

Gewoon, omdat we zo trots zijn op het resultaat.

Ben jij ook wel eens trots als je een project succesvol afrondt?

error

14 Comments

 1. Oh wat héérlijk kneuterig.. met al die items voor de vogels…

  Je tuinblogs geven me iedere keer zin om óók aan de slag te gaan met onze nieuwe tuin, maar dat wordt waarschijnlijk pas in het voorjaar…!

 2. Je mag met recht trots zijn. Applaus!!
  Erg mooi geworden!

 3. Ziet er super uit, zou je zo inhuren 🙂

 4. Netjes hoor! Hier afgelopen zondag onze postzegel winter klaar gemaakt. Martine begon ook al over het ophangen van de vogelhuisjes, maar dat wordt denk ik toch begin/midden april.

  • Ik begrijp van de vogelexperts dat juist nu een goed moment is om vogelhuisjes op te hangen; schuilplek voor de kou in de winter, en dan zijn ze er al bekend mee tegen het voorjaar als de hormonen en nesteldrang weer opsteken.

 5. Mooi! Heel benieuwd hoe jullie tuin zich verder gaat ontwikkelen.

 6. Zo, wat een gaaf en gezellig resultaat!
  En ook leuk dat geldnerd ook op de foto staat:)

 7. Ik heb geen tuin, maar een balkon met grote bakken erop en een vogelhuisje en voedderbakjes 😉
  Mooie tuin, komend voorjaar loopt het vast mooi uit.

Comments are closed.

© 2020 Geldnerd.nl

Theme by Anders NorenUp ↑