Snelle Belastingdienst

 • Berichtcategorie:Belastingen

201607 Blauwe EnvelopZe kunnen het wel. Snel handelen. Nog niet zo lang geleden hebben Vriendin en ik aangifte gedaan voor de Inkomstenbelasting over 2015. En deze week zat de voorlopig aanslag in mijn Berichtenbox bij MijnOverheid. Anderhalve maand. Dat is sneller dan verwacht.

Voor ons allebei is de voorlopige aanslag gelijk aan de aangifte die we gedaan hebben. Gelukkig maar. Ik zou me toch een beetje schuldig voelen als de inspecteur zich genoodzaakt voelt om af te wijken van mijn aangifte. Dat voelt dan toch een beetje alsof ik een fout gemaakt heb en de boel belazer.

Ook fijn dat we nu weer ‘bij’ zijn met de belastingen. Komend voorjaar de Aangifte 2016. Die wordt ook nog wel interessant: een aantal maanden inkomen in het Verre Warme Land, daarna hier in Nederland, en het kopen van het huis met al z’n aftrekposten en de hypotheek en het forfait, en de overheveling van een deel van ons vermogen van Box 3 naar Box 1 omdat we dat geld in het huis stoppen. Maar omdat de aangiftes over 2014 en 2015 nu zijn afgehandeld weet ik nu in elk geval hoe ik de aangifte voor de inkomsten uit het Verre Warme Land in moet vullen.

Heb jij recent nog contact gehad met de Belastingdienst?

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Team CF

  Wat je zegt, toch altijd fijn als blijkt dat je de boel weer goed hebt ingevuld. Veel succes volgend jaar met de belastingen. Wij hebben het een aantal jaar geleden voor elkaar gekregen om inkomen te hebben uit 3 landen in 1 belasting jaar (moesten we het zelfs nog in twee landen aangeven ook). Mvr. CF was toen heel blij met me……… (aangezien zij de “specialist” is en bij ons de belastingen doet).

 2. Mila

  Aan de zijkant of op het volgende blad bij een voorlopige aanslag staat dat bij een VA de boel nog niet is nagekeken, het zegt dus niets over dat wat je ingevuld hebt klopt. Naja, dat de belastingdienst het er mee eens is. Dit zal pas blijken bij de definitieve aanslag.

  1. Geldnerd

   Dat weet ik. Ik heb gelukkig nog nooit meegemaakt dat er vervolgens van de VA afgeweken werd.

   1. Mila

    oké, dat is heel fijn ja. Wat je wel heel vaak hoort is dat iemand het bij de aangifte bijvoorbeeld verkeerd heeft ingevuld en dan zonder controle bij de VA 2000 extra krijgt vanwege heffingskortingen waar achteraf bij de controle en DA geen recht op blijkt te zijn. Het is dan lastig te begrijpen dat het eerst is toegekend, bij de VA. Dit komt dan doordat de VA altijd conform aangifte opgelegd wordt en uitbetaald. Pas bij de DA wordt er gecontroleerd en gecorrigeerd bij afwijkingen. Dit is meer een toelichting op wat ik bedoelde, maar denk je dat inderdaad allemaal al wist. Ik vind dat proces best raar, gezien mensen er door in de problemen komen. Ze denken dan dat ze 2000 terug krijgen want dat zegt de belastingdienst en gaan dit uitgeven oid, om vervolgens bij de DA een betalingsregeling aan te moeten vragen. Zo heb je niets aan de VA. Alleen als het uiteindelijk ook klopt heb je door een VA je geld gewoon eerder of betaal je minder rente, doordat je eerder kan betalen.

 3. Ik kreeg gisteren nog een brief van de belastingdienst, dat mijn toeslagen opnieuw berekend waren en ik terug moest betalen. Dat was nadat ik vorige week de kinderopvanguren had aangepast. Soms zijn ze heel snel 🙂

  Geeft niet, we hebben de kosten ook niet meer, dus de toeslag was dan ook niet terecht. Daar had ik ook al op gerekend.

 4. Anna

  ik kreeg een definitieve aanslag kinderopvangtoeslag… foutief.( want te laag)…. maar bezwaar maken hoefde niet, zei men aan de telefoon…. men zou t wel aanpassen. Ook zoiets waardoor mensen in de problemen kunnen komen: gewoon geloven wat je verteld wordt! ik maak mooi bezwaar als het einde van de termijn in zicht komt en de juiste aanslag er nog niet is. wat een gepruts.

 5. Ien

  Er staat een bericht op de site van de belastingdienst over dat er mogelijk bij een groep mensen een verkeerde berekening is gemaakt. En dat het herberekend zou worden. Het zou gaan om een groep mensen die een brief had gehad met dagtekening 18 november.

  1. Anna

   Ha. Ik zie het. Foutieve inkomensgegevens gebruikt bij de beschikkingen van 18 november… Nee die van mij is van 1 november en is gebaseerd op onjuiste uren. Ik herhaal mijn mening: wat een gepruts.

 6. Superheldin

  De belastingdienst… is alweer even geleden dat ik daar contact mee heb gehad. Dat komt vooral omdat ons inkomen afgelopen jaar erg simpel in te vullen was doordat werkzaamheden vrijwel gelijk bleven gedurende het jaar. Voor dit jaar zal er wel wat meer correspondentie bij komen kijken, vermoed ik. Maar dat zien we begin 2017 wel.

Reacties zijn gesloten.