Koopcontract getekend

 • Berichtcategorie:Wonen

201610-contractDe afgelopen periode waren we er maar druk mee, dat huis. We hebben een hele stapel informatie gekregen en doorgenomen (ondersteund door een adviseur). Al onze vragen zijn beantwoord. Er heeft een bouwkundige keuring plaatsgevonden, die leverde nog een paar onderhandelingspuntjes op. Een tweede bouwkundige keuring. En er kwam een koopovereenkomst, waarover ook nog weer gecorrespondeerd moest worden. Met een aanvullende overeenkomst voor de nog op te lossen bouwkundige punten. Daarnaast kwam de hypotheekadviseur nog weer met vragen om z’n dossier over ons compleet te maken. Veel werk allemaal.

Maar nu is het toch zover. De koopovereenkomst is gisterenavond getekend. Een mijlpaal, hoera! Maar daarmee zijn we er nog niet. Want die koopovereenkomst is ook het laatste document wat de hypotheekadviseur nodig heeft om echt op zoek te gaan naar het beste financieringsaanbod voor ons. Zodra dat rond is, kunnen we over de feitelijke overdracht gaan praten. Parallel loopt ook dat andere traject: hoe gaan we het inrichten? In stapjes, hebben we besloten. Niet omdat er nog gespaard moet worden, maar vooral omdat we er willen zitten om te zien wat het beste bij ons en het huis past. We praten, we tekenen, we hebben twee borden op Pinterest: eentje voor de tuin en eentje voor de inrichting. Voorpret, joepie! We krijgen steeds meer zin om te verhuizen. Geldnerd HQ in wording.

Heb jij ook wel eens zin om te verhuizen?

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Team CF

  Van harte gefeliciteerd! Succes met de financiering. Al bedacht wat je gaat doen (qua termijn en periode vastzetten rente)?
  Ben zelf voorlopig wel even klaar met verhuizen, kost altijd zo’n hoop energie. Maar een nieuwe huis is altijd leuk natuurlijk!

  1. Geldnerd

   Dankjewel! Ik wacht de voorstellen even af, maar we neigen naar langer vastzetten van de rente om zekerheid te kopen. Ik vertrouw de centrale banken niet. Zoals er nu politieke redenen zijn om de rente extreem laag te houden, kunnen er over 5 of 10 jaar best redenen zijn om de rente extreem hoog te houden. Door zekerheid te kopen is het ook makkelijker in te passen in mijn lange termijn plannen.

   In een lineaire hypotheek hebben we sowieso te maken met maandelijks vaste aflossing en daardoor maandelijks dalende rentelasten. Dat maakt het ook eenvoudig wanneer we extra aflossen.

   1. Team CF

    Zou kunnen! Moet wel bekennen dat ik daar niet op zou gaan sturen, want kan net zo goed nog jaren laag blijven. Je weet het niet.
    Als je denkt wat extra te gaan aflossen, dan zou ik altijd gaan voor een hypotheek die dit mogelijk maakt (10-15% extra aflossing per jaar). Maar dan zou ik nog wel steeds de maandlasten zo laag mogelijk houden zodat je ook maximaal extra kan aflossen. Kortom, 30 jaar aflossings periode, rente vaste periode van rond de 1-3 jaar en annuiteiten hypotheek. Als je het niet vertrouwd na je altijd daarna nog vastzetten voor langere looptijd. Risico op deze manier is redelijk beperkt, je cashflow minimaal en aflossingsmogelijkheiden maximaal. Zo maar wat ideeen.

    1. Geldnerd

     Stof voor een goede discussie, want ik heb wat andere afwegingen… Kom ik op terug!

 2. Lezer

  Wat voor adviseur heb je gebruikt? Ik had verwacht dat jij alles wel zelf zou weten.

  1. Geldnerd

   Dank voor het compliment…!

   Ik kan veel zelf. Maar nee, vastgoed is niet mijn specialiteit. En dit is en pand van meer dan honderd jaar oud met een ingewikkelde juridische historie (diverse malen gesplitst en opnieuw gecombineerd, woonhuis en kantoor geweest, etc.). En ook bouwkundig waren er veel uitzoekpunten, vandaar dat het best wel lang geduurd heeft van mondeling akkoord tot ondertekening.

   Ik heb een bouwkundige ingeschakeld, en een gespecialiseerd jurist heeft ons geadviseerd over de juridische punten.

 3. Bon

  Gefeliciteerd en succes met de financiering. En met de verhuizing, inrichting, enz.., enz.

 4. Gefeliciteerd! De spannendste periode is nu klaar en de voorpret kan beginnen. Ik heb ook net getekend voor mijn eigen HQ, dus ik weet behoorlijk hoe het voelt. Ik heb ervoor gekozen mijn rente iets langer vast te zetten en ik ga waarschijnlijk niet extra aflossen… Waarom: Omdat ik meer rente ontvang op investeringen dan dat ik betaal aan hypotheek. Daarover ga ik waarschijnlijk nog heel veel bloggen. Voor nu heel veel plezier gewenst!

  1. Geldnerd

   Ja, die overweging heb ik ook….!

 5. Koen | 10100.nl

  Gefeliciteerd met jullie HQ! En veel plezier/succes met alles wat komen gaat zoals de hypotheek, inrichten en tuin. Wij hebben net besloten nog 15 jaar in ons huis te blijven wonen. Dat kan natuurlijk veranderen, maar de intentie is er. Een huis kopen en verhuizen is veel werk en hoeft van mij even niet. Als je het goed doet kan je jaren vooruit.

  Ik ben geïnteresseerd in het wel/niet extra aflossen versus rendement op investeringen, zoals in de reactie hier boven genoemd. Misschien stof voor een blogpost?

 6. Amber tree

  Proficiat met de annkoop!
  Wij zijn al 10 jaar in stapjes aan het inrichten en gaan wellicht nog 10 jaar verder gaan 🙂

Reacties zijn gesloten.