Spannend zo’n huis…

 • Berichtcategorie:Wonen

201610-hoogspanningHet is nog best even spannend. Afgelopen vrijdag schreef ik over de uitkomsten van de bouwkundige keuring. Drie stevige issues, waarvan twee (wat ons betreft) showstoppers als ze niet zouden worden opgelost. Donderdagavond heb ik hierover een stevige mail naar de verkoopmakelaar gestuurd.

Vrijdag hoorden we niks. Ongemerkt begin je jezelf dan voor te bereiden op een teleurstelling. Want dat zou het echt wel zijn. We verlangen echt wel naar een eigen plekje. In gedachten hebben we het al wel drie keer ingericht. Onze Pinterestborden stromen vol met inspiratie. En dat voor een minimalistische inrichting… Ik was online zelfs al kastenwanden aan het inrichten. Vrijdagavond gingen Geldnerd en Vriendin samen een hapje eten. En de tafelconversatie ging heen en weer tussen ‘het wordt niks meer’ en ‘als we dit nu eens zo inrichten?’… Maar dat we vrijdag niks gehoord hadden, beschouwden we allebei als een slecht teken.

Gelukkig kregen we zaterdagochtend een mailtje. Een kopie van een mail van de eigenaar van het pand aan de verkoopmakelaar. Dat hij de door ons aangedragen punten graag op wil lossen. Dat is een hele opluchting. Er is dus weer een reële kans dat het wél doorgaat. Op dit moment praten we hierover verder en zetten we alle noodzakelijke dingen op papier. Ook de bouwkundige gaat op een aantal specifieke punten nogmaals door het pand heen. Voorzichtig optimisme aan onze kant. Een huis kopen is best slecht voor je gezondheid, soms….

Vind jij het ook zo spannend om een huis te kopen?

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Mr FOB

  Herkenbaar. Wij vonden de onderhandeling ook erg spannend.

 2. Bouk

  Kan jullie gevoelens alleen maar beamen! Wij zijn sinds kort ook echt serieus op zoek naar een huis, een tweede bezichtiging staat alweer gepland. En dan ineens allerlei vragen….pfff niet goed voor je hart zoiets haha. En dan moeten we ons nog verdiepen in een hypotheek en alles wat erbij komt kijken. Nog nooit eerder een eigen huis gehad dus erg nieuw voor ons allebei!

 3. Oja! Heel spannend! We hebben ooit op een huis geboden waar achteraf ook al een bod op was. Toen werden we helemaal gek van de spanning. We hadden het in gedachten ook al ingericht. Het is ons uiteindelijk niet gelukt. En toen vonden we daarna een veel beter huis (want dat is natuurlijk ook wel de tactiek he, om het huis dat je uiteindelijk koopt de beste optie te vinden). 🙂

  Veel succes, hopelijk komt het goed, ik leef met je mee!

 4. Team CF

  Leuk he? Beetje spanning rond het kopen van een huis. Gaat tenslotte om een grote financiele beslissing. Zoals die spanning maar niet opslaat in frustratie gaat het goed.
  Hoop dat het gaat lukken!

 5. Overgeldzaken.com

  Succes! Laat je de punten oplossen door de verkopende partij met het risico dat ze dit afraffelen of ga je het zelf (laten) doen tegen een korting op de koopprijs?

 6. ambertree

  Dat kleurt het leven!

  Bij de koop van ons huis zijn we minder grondig geweest. Het was maar 30 jaar oud.

  Succes nog

 7. Geld is tijd

  zeer spannend! Vooral om te bedenken dat je met een beetje bluf een jaarsalaris aan hypotheek kan besparen:-)

 8. Mom4life

  Ja onwijs spannend!
  En je eigen huis verkopen, ook al zo mega spannend. Ik kon de zenuwen toen bijna niet meer aan en had elk bod geaccepteerd 😉 haha. Was ook dieptepunt crisis en stond al lang te koop.

Reacties zijn gesloten.