Ik ga op stap en neem mee…

201609-bookbook-iphoneMijn telefoon en portemonnee. Negen van de tien keer dat ik de deur uitga, zijn dat de enige twee zaken die ik meeneem. En mijn huissleutel natuurlijk.

Een paar jaar geleden heb ik een tijdje geprobeerd om de telefoon en portemonnee te combineren, maar dat was geen groot succes. Dat was toch iets te groot(s) aan mijn oor als ik wilde bellen, en te lomp als ik mijn telefoon anderszins wilde gebruiken.

Dus tegenwoordig heb ik een minimalistischer hoesje voor mijn telefoon. Waar ik nog maar één pasje in bewaar, namelijk mijn rijbewijs (zodat ik mij altijd kan identificeren als dat moet).

Daarnaast heb ik mijn portemonnee. Ik schreef er eerder al over.201602 Secrid Wallet En ook daarin heb ik voor het moment redelijk geminimaliseerd, vind ik. Wat heb ik nog in mijn portemonnee zitten?

 • Mijn persoonlijke OV chipkaart
 • De OV chipkaart van mijn werkgever
 • De bankpas van mijn privé-rekening
 • Mijn credit-card
 • De bankpas van de gezamenlijke rekening van Vriendin en Geldnerd
 • Het pasje van mijn zorgverzekering
 • De klantenkaart van mijn supermarkt
 • Een kaartje met contactgegevens, voor het geval ik mijn portemonnee kwijtraak en er hopelijk een eerlijke vinder is
 • Wat contant geld, in dit geval een briefje van € 50 wat er al maandenlang ongebruikt in zit

Vol smart zit ik te wachten op het moment dat een paar functies ook naar de telefoon kunnen. Die bonuskaart van de grootgrutter bijvoorbeeld. En de OV kaart. En de bankpas van mijn privé-rekening, die ik toch vrijwel alleen maar gebruik voor kleine betalingen zoals kopjes koffie. Dan zou het allemaal nog wat minimaler kunnen.

Vriendin heeft een echte damesportemonnee. Die voortdurend uitpuilt met pasjes, papiertjes, bonnetjes, foto’s, muntjes, en allerlei andere dingen die blijkbaar onmisbaar zijn. Geen wonder dat er altijd damestasjes nodig zijn om die portemonnee (en allerlei andere noodzakelijke eerste levensbehoeften) in te vervoeren. Wat dat betreft ben ik gewoon een gemiddelde man die dat niet begrijpt…

Wat zit er in jouw portemonnee?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Chris

  Ook hier dezelfde opzet. Alleen zonder de zakelijke OV en Bonuskaart.
  Geen 50 euro cash in de pasjeshouder, maar 70 euro onder het reservewiel in de auto. Zo kan ik bij een pinstoring toch een tank brandstof of een krat boodschappen afrekenen.

  De uitzonderingen zijn de sportvereniging of rommelmarkt. Dan gaat er nog wat cash geld mee, meestal in een aparte kleine portemonnee of los in de jaszak.

  Om helemaal minimalistisch te gaan, heb ik één sleutel voor de voordeur, achterdeur, poortdeur en schuurdeur. Daarnaast een mini oplaad stekkertje voor de telefoon aan de sleutelbos. past in iedere laptop of USB oplader.

 2. Ingrid

  Ondanks dat ik een vrouw ben heb ik een hekel aan tassen 🙂 Ik heb ook geen portemonnee. In mijn telefoonhoesjes zit pinpas en id. Als ik ergens heen moet is het dus alleen telefoon en sleutel mee. Oja ik heb in mijn hoesjes ook altijd wat papiergeld zitten voor je weet maar nooit. Ik werk parttime en neem mijn eigen lunch mee. Werkdagen zijn dan ook de enige dagen dat ik met een tas loop (waar standaard mijn OV in zit).
  Ingrid

 3. amber tree

  Zelf heb ik 2een jaar geleden de stap gezet van portefeuille en GSM naar alles-in-één. IN mijn GSM hoesje zitten 2 bankkaarten, visa, ID kaart, treinabonnement en een paar briefjes geld. De getrouwheidskaarten zitten in de app fidme. Werkt heel goed voor mij.

 4. Overgeldzaken.com

  Mijn portemonnee zit wat voller:
  – bankpas privé rekening
  – bankpas gezamenlijke rekening
  – creditcard privé
  – bankpas rekening werkgever 1
  – bankpas rekening werkgever 2
  – bankpas rekening werkgever 3
  – zorgverzekering pas
  – kentekenbewijs motor
  – bonuskaart ah
  – foto van mij en m’n vriendin samen
  – aandenken aan vriendin

  Contant geld heb ik vrijwel nooit bij me. Er zit al genoeg in die portemonnee 🙂

 5. Henk Meyer

  Tegenwoordig kun je gelukkig ook contactloos pinnen met je telefoon! voor mij echt een uitkomst.

Reacties zijn gesloten.