Dank voor de tips!

 • Berichtcategorie:Beleggen

Veel reacties gisteren op mijn beleggingsdilemma. Iedereen hartelijk dank daarvoor! Helaas voor CheesyFinance zal ik geen geld in vastgoed gaan steken. Maar een aantal ander suggesties ga ik wel overnemen.

Naar aanleiding van de opmerking van Mr. FOB heb ik nog eens goed gekeken naar de Think obligatietrackers, die inderdaad relatief weinig spreiding bieden. Dus die ga ik vervangen door IEAC en IEGA. De opmerking van CheesyFinance over de verhouding aandelen/obligaties is terecht, maar als ik de verhouding in mijn huidige beleggingsportefeuille meeweeg, en er ook rekening mee houd dat ik naast mijn beleggingen nog een cashbuffer aanhoud op een spaarrekening, dan brengt de door mij gehanteerde 75/25 verhouding mijn vermogen juist weer mooi in balans.

Voor wat betreft de timing: ook ik ben er slecht in. In 2008 en 2009 ging het toevallig goed, maar vorig jaar februari deels uitstappen ging heel erg mis. Ik ben gevoelig voor het argument ‘het is nu belegd, dus er verandert niks als je het nu meteen herbelegt’. Maar het voelt comfortabel om het geld gespreid in te gaan zetten. Daar ga ik nog even een nachtje over slapen.

En naar aanleiding van het advies van Marni ga ik maar eens op zoek naar een goed boek over delta-neutraal beleggen. Want daar ben ik wel benieuwd naar. Alhoewel ik nog steeds aarzel over opties.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Amber tree

  Wat lees ik daar… delta neutraal…! strak plan!

  Zelf beleg zijn mijn opties niet delta neutraal,

 2. Team CF

  En toch zijn we erg teleurgesteld 😉
  Wel leuk die terugkoppeling over de aandelen/obligatie verdeling, maar ben nu wel benieuwd naar je toekomstige post over delta neutral beleggen (hint, hint).

 3. Marni

  Leuk dat je wat aan had. Een tip is het boek Optie theorie van Erik Masseling. Je leert denken als een marketmaker in plaats van een particuliere belegger. Vorr mij heeft het veel rust en een mooi rendement opgeleverd.

Reacties zijn gesloten.