Box 3 is gewoon rechtvaardig…

 • Berichtcategorie:Belastingen

… Zegt de staatssecretaris….

Het ministerie van Financiën heeft wederom die oude Haagse truc toegepast. Brieven over gevoelige onderwerpen stuur je op de eerste dag van het reces (in dit geval herfstreces), het moment dat de pers meestal niet goed oplet, en zodat ze onderaan de stapel liggen als de Kamer terugkomt.

In dit geval gaat het om de kabinetsreactie op de vraag of de vermogensrendementsheffing over de periode 2013 – 2016 strijdig is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), en of belastingplichtigen gecompenseerd moeten worden.

Conclusie, niet onverwacht, is dat de staatssecretaris vindt dat alles keurig is en dat compensatie dus niet aan de orde is…. Je verwacht het niet, toch?!

Geloof jij dat er ooit compensatie zal komen?

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. uitklokken

  Ik geloof er geen snars van dat die compensatie er ooit komt. Veel en VEEL te ingewikkeld. De terugbetaling van onterecht ingehouden toeslagen lukt al niet. En dat was nog te overzien qua aantallen.
  Ik zou al blij zijn als er in de toekomst een eerlijker systeem komt.
  De burger tegen de overheid is een ongelijkwaardige strijd. In Nederland is de belastingmoraal vrij hoog, maar hoelang nog?

  1. Piet Weijers

   Halen bij de burger. Moraal is dat de bevolking de belastingdienst met hun fouten en behandeling die burgers ontvangen zat zijn

   1. Geldnerd

    Ik ben benieuwd naar jouw definitie van ‘de bevolking’ en ‘de burgers’.

 2. wijbren

  Het blijft diefstal

 3. Pjotr

  En dat terwijl de banken precies kunnen vertellen hoeveel rente wij ontvangen hebben.

  1. Aad

   Geen rente, die lag nl lager dan de inflatie, we beTAlen dus juist rente

 4. J. Hoek

  Volstrekt oneerlijk systeem van de regering/belastingdienst. Vooral doordat de rente kunstmatig laag gehouden wordt. Het rare is dat de banken keurig netjes de betaalde rente doorgeven. Wat is er dan voor ingewikkelds aan om een eerlijk systeem te hanteren. Het is gewoon graaien door de staat.

 5. Belia / opnieuwbegonnen

  Stel je koopt in januari een auto of iets anders groots, dan telt je spaarrekening saldo van december mee voor box 3!
  ik vind hier iets van. In jouw geval gaat het niet om een simpele auto. Mensen noemen nu al de 50.000 van volgend jaar coulant. Maar ja, mensen. Een spaargeld BV is altijd een goed ding. Meerdere mensen in mijn omgeving hebben die.

 6. Nico van den Broek

  In dit land betaal je belasting over belasting. Begint met loonbelasting en het eindigt met erfbelasting.
  Erfbelasting ? Dat is toch over geld waar ik al eens belasting over betaald heb ! Tussen loon en erfbelastinf zitten wel 20 soorten directe en indirecte belastingen ! Dus belasting over belasting. Niet meer te overzien en voor burgers zeer frustrerend.

 7. geld-is-tijd

  Bij “rechten van de mens” denk ik aan recht op betaalbaar eten en drinken, recht op onderwijs en vrijheid van meningsuiting, maar blijkbaar zijn we in dit land zover afgezakt dat we belasting betalen als iets mensonterend zien.
  Voor de mensen die me een linkse rakker vinden verwijs ik graag naar een mooi artikel van Trouw

 8. Geldnerd

  Inmiddels merk ik ook op deze blog iets van de polarisatie in de samenleving. Niet inhoudelijke en/of kwetsende reacties naar anderen komen niet door mijn controle heen en worden niet geplaatst.

Reageren is niet mogelijk.