Zware aanslag

 • Berichtcategorie:Belastingen

Sommige mensen hebben ‘m al heel lang binnen. Maar in Huize Geldnerd liet ‘ie nog even op zich wachten. De aanslag inkomstenbelasting 2022. En dat terwijl we keurig begin maart aangifte hebben gedaan.

Maar afgelopen dinsdagavond liet achtereenvolgens mijn smartphone en de smartphone van Vriendin een piepje horen. Bericht van de Belastingdienst in onze MijnOverheid berichtenbox.

En daar was ‘ie dan. Onze aanslag. De bedragen zijn conform onze aangifte. Het is een voorlopige aanslag, en dat heeft ongetwijfeld te maken met de Box-3 problematiek. Ik overweeg nog steeds om bezwaar aan te tekenen vanwege de gebruikte forfaitaire rendementen. Maar bezwaar aantekenen kan alleen tegen een definitieve aanslag. Dat moet dus nog even wachten. Betalen mogen moeten we wel. Voor eind juli.

Heb jij al bericht van de Belastingdienst?

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. marijke

  Bij mij is alles al verrekend, maar ze waren dit jaar wel een maandje later dan vorig jaar terwijl ik altijd direct 1 maart de aangifte doe. Echt vervelend die box 3 toestanden voor de beleggende medemens. Ik begrijp heel goed dat de belastingcentjes nodig zijn en zo goed mogelijk gebruikt worden maar het wordt totaal niet gestimuleerd zo om te sparen en beleggen.

 2. DutchRN

  Ik heb nog steeds geen bericht. Ik moet betalen. Vorig jaar bezwaar gemaakt over box 3 en dat ga ik dit jaar weer doen. (Ik betaal wel gewoon natuurlijk)
  De betaling staat gereserveerd.

 3. Opnieuwbegonnen/ Belia

  Vanmorgen ontvangen. De bijbetaling staat gereed op 31-7. Dus ruim op tijd voor 2-8.
  Nog niet nagekeken. Ik ben altijd een poosje kwaad en moet het laten betijen.
  Dit jaar deed ik een proef met uitbetaling vanuit de stamrecht bv. Slechts 1500 en de ZVW heb ik laten zitten.
  Nooit staat het op de vooraf ingevulde aangifte. Volgens mij is er ook geen rekening mee gehouden. ZVW maakt me nog kwader.

 4. Jelle

  Ik heb op 2-3 al aangifte en heb nog steeds geen reactie. Vorig jaar had ik de definitieve eind april al binnen. Nu zal ik ook geen definitieve ontvangen vanwege box 3 maar nog helemaal geen reactie valt me wel tegen. Volgens de site moet je voor 1-7 reactie krijgen dus het kan nog.
  Samen moeten we toch aardig wat terugkrijgen vanwege combinatiekorting, HRA en gebruikte reserveringsruimte. Ben benieuwd of de belastingdienst ook rente gaat uitbetalen over deze vier maanden…

  1. Geldnerd

   Reken er niet op. Ze hebben heel lang de tijd om een definitieve beslissing te nemen zonder rente te hoeven betalen.

 5. Daniël

  Ik woon gelukkig niet meer in Nederland, dus ik betaal geen belasting meer. Ben bestolen door de overheid van miljoenen in die 8 jaar dat ik een onderneming had, en het land waar ik nu woon betaal ik niks nada noppes.

Reageren is niet mogelijk.