Zoekt en gij zult vinden

20160723 BouwvalEerder heb ik al geschreven over onze zoektocht op de woningmarkt en de gekte die we daarbij tegenkomen. Dat bericht leverde veel reacties op, en zelfs een uitnodiging van een televisieprogramma (maar aan dat soort dingen werk ik liever niet mee, ik koester mijn anonimiteit). Hoe is het inmiddels met onze zoektocht?

Nou, we hebben de ideale woning nog niet gevonden. We zijn inmiddels een stuk of zes bezichtigingen verder. We volgen het nieuwe aanbod elke dag. Bezichtigen huizen tegelijk met andere potentiële kopers, soms zijn er meer dan 10 bezichtigingen op een dag. Er wordt meteen geboden, en zonder voorbehoud van financiering, iets wat wij ook mogen van de hypotheekadviseur. En we zien de vreemdste huizen binnen een week voor absurd hoge bedragen verkocht worden. Als je huis hier op dit moment niet binnen een week verkocht is, dan is er echt iets mee aan de hand. Ook in de media zie ik steeds meer berichten over een lichtelijk overspannen woningmarkt.

Geldnerd en Vriendin zijn beide van nature best voorzichtig. En zomaar bieden na één bezichtiging lijkt ons moeilijk, al kunnen we ons wel voorstellen dat we op een gegeven moment ‘het’ huis tegenkomen en dat toch gaan doen. Maar zelfs dan zullen we bieden onder voorbehoud van een bouwkundige keuring.

We kijken het nog even aan. Zo na de zomerperiode komen er vast meer woningen op de markt. Maar we overwegen toch om ook weer te gaan kijken voor een huurwoning. Want we willen eindelijk onze eigen spullen wel weer eens terugzien. En dan gaan we over een tijdje wel weer eens kijken op de huizenmarkt, als die weer een keer is ingestort.

Hoe is jouw huizensituatie?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Chris

  Verstandig om eerst te blijven huren. Of de huizenmarkt op korte termijn ineen stort is de vraag. Er wordt op dit moment structureel te weinig gebouwd, maar rust zal het zeker geven.

  We hebben in 2011 gekocht. Tussenwoning uit 2006 op Vinex locatie, centraal in de randstad. De WOZ waarde in de eerste 3 jaar zien dalen, maar de laatste 2 jaar alweer in de lift richting aankoopbedrag. Ook hier in de buurt zijn de huizen binnen 2 tot 3 weken verkocht.

  We blijven voorlopig op onze huidige locatie wonen. Centraal gelegen tussen beide werkgevers. Sociaal leven opgebouwd in deze omgeving. Ons huis verkopen en iets anders daarvoor terug kopen heeft weinig toegevoegde waarde voor ons. De lagere rente lasten van een nieuwe hypotheek vallen grotendeels weg tegen het kapitaal verlies door kosten koper, courtage, afsluiten hypotheek, en verbouwen.

 2. Marjolein

  Ik woon zelf na 26 jaar buitenland nu weer 3 jaar in Amsterdam, in mijn gebouw wordt alles nu voor 30000 euro meer verkocht dan 3 jaar geleden. Ik kan je aanraden om in Nieuw West te kijken, meer oppervlakte en nog iets goedkoper. Tussen de 135-200 voor 80m2. Sloten, Slotervaart, Osdorp, Slotermeer. 10 minuten naar het centrum met OV. En veel groen om je heen. Leuk voor de hond. ❤️

  1. Geldnerd

   Andere stad….

   1. Marjolein

    Oops. Ik had verkeerd begrepen (duidelijk) waar jullie op zoek waren. Sorry. Ik hoop dat er wel snel iets goeds tevoorschijn komt.

    1. Geldnerd

     Geen probleem hoor. Ik zal niet over Ajax beginnen….

 3. Sas

  Wij hebben zojuist onze woning voor 20% boven vraagprijs verkocht. Heerlijk, ook omdat wij onze nieuwbouwwoning vorig jaar al hadden gekocht zonder (niet eens durven te hopen op) deze winst. Puur extra dus die zijn weg wel gaat vinden naar de aflossing op onze nieuwe hypotheek. En ja, qua vierkante meters gaan we verdubbelen maar dat geldt niet voor onze woonlasten. Die blijven nagenoeg gelijk (ook zonder extra aflossing).

 4. amber tree

  Dat is ook onze ervaring. Op een dag stapten we een huis binnen en het klikte, there on the spot…! Nog een tweede bezoek gedaan met de ouders. Gelukkig was er geen gekte van biedingen etc op dat huis.

Reacties zijn gesloten.