Huizenjacht

 • Berichtcategorie:Terugkeer

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb over onze huizenjacht. Dat was niet omdat er niks gebeurde. Maar er gebeurde gewoon niet veel wat de moeite van het beschrijven waard was. We volgen Funda. We verbazen ons over de prijzen en de snelheid van verkopen. We bekeken een aantal huizen en waren geen enkele keer na bezichtiging echt enthousiast.

Maar nu was hét huis er opeens. Afgelopen vrijdag. Dus Vriendin bellen. En wij op maandagmiddag bezichtigen. De onderste twee etages van een voormalig statig kantoorpand aan een statige laan alhier. In onze favoriete wijk, waar we ook gewoond hebben voor ons vertrek naar het Verre Warme Land. Het is net gerenoveerd, en heeft eigenlijk alles wat we wensen. Ruimte. Klassieke elementen. Het is opnieuw in de verkoop gekomen omdat de vorige aspirant-kopers de financiering niet rond krijgen. Maar het valt netjes binnen het budget wat wij onszelf gegeven hebben, en wat ongeveer de helft is van wat wij mogen lenen van de diverse hypotheekverstrekkers. Dus dat moet kunnen.

‘s Avonds thuis hebben we alles nog eens goed overdacht en op een rijtje gezet. En uiteindelijk een zorgvuldig geformuleerd mailtje gestuurd. Met de vragen die we nog hebben. En de randvoorwaarden. En een bod. Nu is het even afwachten.

Vind jij een huis kopen ook zo spannend?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Chris

  Best wel spannend ja. Onderhandel regelmatig vanuit mijn functie, maar dat gebeurt voor een werkgever. Dit is voor jezelf en hopelijk voor een groot deel van de rest van jullie leven.

  Ook zoveel om rekening mee te houden: Bouwkundige staat, oudedoms clausule, eventuele erfpacht en sluwe makelaars.

  Succes in deze spannende dagen!

 2. Mr FOB

  Vond het ook spannend. Veel eigen geld mee gemoeid en je gaat er wonen. Dus er staat veel op het spel.
  Succes!

  1. Geldnerd

   Dank!

 3. Team CF

  Hey, das goed nieuws. Hoop dat er een positieve reactie komt op je email. Altijd leuk natuurlijk om een nieuw huis te kopen (of te huren). Sterkte met onderhandelen, dat blijft toch altijd het leukste onderdeel 😉
  Helaas waren de laatste transacties aan onze kant niet geheel vlekkeloos en veranderde de gezonde spanning in een grote frustratie. Gelukkig bevalt het huis wel goed.

Reageren is niet mogelijk.