Onder voorbehoud

 • Berichtcategorie:Terugkeer

Goed, het is nog onder voorbehoud. Van een bouwkundige keuring. En van de financiering. Maar we zijn eruit. Na een paar rondjes onderhandelen hebben we een akkoord bereikt met de verkopers van ‘ons huis’.

Een beetje zenuwslopend vond ik het wel. Wachten op de reactie van de makelaar. De stukken bestuderen die we ontvingen. De vragen beantwoorden die er gesteld werden. De reactie bestuderen en het tegenbod. Maar ook de bevrijding, dat we elkaar aankeken en zeiden: ja, we doen het! Het voelt nog een beetje raar en onwerkelijk, maar het lijkt toch echt te gaan gebeuren. We hebben een huis. Ons huis.

En nu komt er een heel circus op gang. Naar de hypotheekadviseur. Taxatie. Bouwkundige keuring. Heel veel papierwerk. Veel lezen. We weten heel goed hoe we de financiering willen doen, zo’n 20% met eigen geld en de rest met een annuïteitenhypotheek. En daarop wil ik onbeperkt boetevrij kunnen aflossen. Met de huidige rentestand een lange rentevaste periode. Het huis blijft ruim binnen de scenario’s die we eerder hebben doorgerekend en doorgesproken. De maandlasten blijven dus ook zeker binnen de grenzen waar we ons comfortabel bij voelen. Er blijft ruimte om te leven en om te sparen. De Geldnerd in mij is daar erg blij mee.

Voor Vriendin is dit de allereerste keer in haar leven dat ze een huis koopt. Ze vindt het zo mogelijk nog spannender dan ik. En ik ben blij en trots dat ze die stap met mij wil zetten.

En er komt nog een ander circus op gang. We gaan de economie steunen. Aankopen doen. Sommige dingen kunnen wachten en gaan we op ons gemak doen. Maar andere dingen moeten iets sneller. Zo kan ik me niet voorstellen dat we verhuizen zonder een fijn bed en een wasmachine.

Kortom, drukke weken voor de boeg. Ruim voor Kerstmis willen we in ons nieuwe huis zitten. We hebben er enorm veel zin in.

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Mr FOB

  Gefeliciteerd. Mooi om die stap samen met je vriendin te zetten. En aan de foto te zien hou je nog wel ruimte over om te verhuren ?. Kun je nog meer sparen.

 2. Overgeldzaken.com

  Gefeliciteerd! Leuk pandje, ga je die splitten om de andere helft door te verkopen?

  Sterkte met de komende tijd op de woonboulevard rond hangen trouwens! 😉

 3. Team CF

  Leuk pandje, zo te zien heb je wel ruimte voor gasten 😉
  Succes met de papierwinkel!

 4. Mom4life

  Gefeliciteerd! En bedankt voor de steun aan de economie namens heel NL 😉

 5. Heel spannend! Maar ook heel leuk zeg! Gefeliciteerd, zowel met het huis als met de relationele stap (want dat is het inderdaad toch ook wel eigenlijk). Geniet ervan de komende maanden.

 6. BespaarBalans

  Gefeliciteerd! De aankoop van een huis is altijd spannend en er komt een heleboel (papier)werk bij kijken. Toch is het ook een moment om van te genieten, van ‘het’ huis ‘jullie’ huis maken.

 7. ambertree

  Mooi Chateau ?! Proficiat met jullie huis.

Reageren is niet mogelijk.