Wijze lessen (8): Wat ontbreekt er?

Wat is eigenlijk de Geldnerd-methode, vroeg iemand me laatst. Dat zette me aan het denken. Eigenlijk is die er niet. Maar er is wel een serie wijze lessen en methodes die ik toepas in mijn zoektocht naar financieel bewust leven en financiële onafhankelijkheid. Daarom vandaag de achtste en voorlopig laatste blog in een serie: Wijze Lessen van Opa Geldnerd.

Eerder verschenen:
Inkomsten en uitgaven bijhouden
Budgetteren en bijsturen
Spaarpercentage vergroten
Rendement maken
Volhouden
Je echte uurloon
Diverse andere dingen

Goed, je hebt nu gedetailleerd inzicht in je inkomsten en uitgaven, je hebt een budget waar je achter staat, je stuurt op je spaarpercentage en je maakt rendement. Je houdt het goed vol, ook omdat je goed weet wat je per uur écht verdient. Je hebt ook aan alle details gedacht. En nu?

Wat ontbreekt er?

Het knaagt bij mij voortdurend. De afgelopen maanden heb ik jullie meegenomen in wat ik doe tijdens mijn queeste van financieel bewust leven en zoeken naar / werken aan financiële onafhankelijkheid. Dingen die ik de afgelopen 14 jaar ontwikkeld en geleerd heb. Veel dingen in de afgelopen twee jaar, door het schrijven op dit blog en mijn contacten met andere bloggers.

Maar het zit in mijn aard om voortdurend te zoeken naar wat ik over het hoofd zie. Wat mist er nog? Hoe kan ik het nog beter doen.

Vandaar vandaag een oproep: heb jij nog dingen die je zelf gebruikt en die je de afgelopen periode gemist hebt in mijn serie?

 

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Divnomics

  Of er iets in jouw methode ontbreekt is natuurlijk lastig te zeggen. Vond het een leuke serie om te lezen met veel behulpzame tips!

  Wat ik voor mezelf nog wel erg belangrijk vind is niet enkel het financiele aspect, maar vooral ook het waarom? Waarom doe je de dingen die je doet, en wat geeft je energie? Het bepaalt voor een groot deel je focus, en kan vooral erg helpen in wat je wilt/gaat doen als je eenmaal financieel onafhankelijk bent.

  1. HJ

   Ook ik sluit me aan bij Divnomics.

   De manier waarop je de serie hebt opgezet vond ik erg leuk. Mooi alle relevante info op een duidelijke manier uitgewerkt.

   Benieuwd of er nog een deel 9 komt 😉

Reageren is niet mogelijk.