Spaarpercentage augustus 2016

Spaarolifantje schreef onlangs over haar Spaarpercentage voor 2016 tot nu toe. Dat zorgde ervoor dat ik ook weer even de balans opmaakte voor mijn eigen financiën.

2016 was tot nu toe best een bizar jaar, met een nieuwe baan in Nederland, het afbouwen van ons leven in het Verre Warme Land, en een intercontinentale verhuizing. Mijn inkomsten en uitgaven zijn dus een beetje vertekend. Zo verkocht ik mijn auto in het Verre Warme Land, kreeg ik een mooie bonus van mijn werkgever aldaar, en hebben Vriendin, Hondje en ik in Nederland allerlei eenmalige uitgaven om ons leven hier weer ‘op te starten’.

Tot dit moment gaf ik € 32.995,45 uit in 2016. Maar er kwam ook € 56.641,17 binnen. Mijn Spaarpercentage in 2016 is tot nu toe dus 41,75%. Daar ben ik best tevreden over.

Ik heb het Spaarpercentage nu ook ingebouwd in mijn administratie-spreadsheet. Daarmee zie ik iedere keer de actuele stand.

Hoe is het met jouw Spaarpercentage in 2016?

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Marjolein

  Mijn spaarpercentage schommelt tussen 41 en 44% – mijn doel is 50% maar dat heb ik nog geen enkele maand gehaald, misschien gaat het pas lukken wanneer mijn apt. is afbetaald….
  Een doel voor ogen hebben helpt me wel met sparen. Netto salaris is rondom 1800 euro. Dat is zonder ORT, ik verdien dat wel maar reken er niet op, sinds het varieert.

 2. overgeldzaken.com

  Ik heb hem nog niet YTD berekend, maar voor het afgelopen kwartaal lag hij op 48,5%. YTD zal ik binnenkort eens in een blog behandelen, begin September. Ik ben wel benieuwd hoeveel je spaarpercentage is wanneer je de eenmalige uitgaven & inkomsten er af haalt rondom de verhuizing e.d.?

  1. Geldnerd

   Als ik de eenmalige uitgaven en inkomsten er afhaal, ligt het spaarpercentage rond de 30%. Dat komt vooral omdat ik in het Verre Warme Land fors minder verdiende dan in Nederland, en daar dus nauwelijks vermogensopbouw had. Bekijk ik het spaarpercentage sinds mijn terugkeer naar Nederland zonder de eenmalige uitgaven en inkomsten, dan ligt het juist weer hoger, tegen de 50%. Dat komt dan weer omdat ik elke maand eerst mijzelf betaal, en de helft van mijn netto inkomen direct doorboek naar het spaarvarken.

 3. Xenia

  Hey wat interessant dat je ook je eigen spaarpercentage zo kan berekenen. Iets om bij stil te staan! Een simpele handeling maar geeft zoveel inzicht! Dank!

 4. Petra van Simpelwegrijkleven

  Mijn laatste spaarpercentage was 42%. De maandelijkse cijfers schommelen tussen 30 en 60%. Het gemiddelde tot nu toe voor 2016 is 46% en daar ben ik heel tevreden mee.

 5. Team CF

  Hey Geldnerd,
  Mooie cijfers, zeker voor een jaar met opstarten in een “nieuw” land. Zelfde geintje uitegehaald vorig jaar, dus we weten hoe het werkt. Was alleen geen ver WARM land.
  Net de administratie zitten doen voor Augustus. Zitten nu op ongeveer 58% YTD voor 2016. Kortom het gaat lekker!

Reacties zijn gesloten.