Maandelijkse inkomsten en uitgaven

Geldnerd is meestal een beetje terughoudend geweest als het gaat om het delen van zijn eigen financiële details. Maar langzaam maar zeker ben ik dat aan het loslaten. Glasnost bij Geldnerd.nl! Daarom vandaag maar eens een blogje over mijn persoonlijke maandelijkse inkomsten en uitgaven.

Het onderstaande beeld is nog wel een beetje vertekend. Geldnerd en Vriendin wonen nog in een tijdelijk, gemeubileerd en duur appartement. Maar het geeft wel een beeld, denk ik.

Maandelijks netto inkomen€ 4.000
Bijdrage aan gezamenlijke huishouding-/- € 1.300
Mobiele telefoonabonnement-/- € 26
Abonnement Staatsloterij-/- € 30
Zorgverzekering-/- € 77
Overige verzekeringen-/- € 34
Kleedgeld-/- € 150
Zakelijke (representatie)kosten-/- € 100
Persoonlijke boodschappen-/- € 100
Over na maandelijkse uitgaven€ 2.183

Het abonnement op de Staatsloterij is mijn ‘guilty pleasure’. Het is mijn ’ticket to dream’, waardoor ik iedere maand minstens één keer mag denken ‘stel je voor dat’….

Vriendin draagt op dit moment ook € 1.300 bij aan de gezamenlijke huishouding. We verdienen op dit moment ongeveer evenveel. Zodra zij ook weer een vaste functie heeft, gaan we de maandelijkse bijdrage herijken. Want in ons samenlevingscontract staat dat we naar draagkracht zullen bijdragen. Ons totale huishoudbudget is dus momenteel € 2.600 per maand. Dat wordt als volgt verdeeld:

Huur, inclusief elektra, water en internet € 1.600
Hondje, inclusief uitlaatservice 5 dagen per week€ 310
Boodschappen€ 300
Overige€ 390

Het budget voor ‘Overige’ wordt op moment vooral besteed aan etentjes en uitjes. Dat hebben we gemist tijdens ons verblijf in het Verre Warme Land, en daar zijn we dus met een inhaalslag bezig.

Hoe staat het met jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Wij hebben in onze huishoudbudget ook nog de posten auto, gemeentelijke belasting en verzekering (naast verzekeringen voor ons huis en inboedel, alleen een aansprakelijkheidsverzekering; die eerste hebben jullie natuurlijk niet met een huurhuis).

  1. Geldnerd

   Een auto hebben we niet, dus daar gelukkig ook geen kosten aan. OV doe ik uit mijn persoonlijke boodschappenbudget, voor woon/werk heb ik een kaart van mijn werkgever. Gemeentelijke belastingen betalen we wel, dit jaar uiteraard maar voor een deel. Die doen we dus ook uit het overige budget, volgend jaar ga ik ze apart begroten. De hondenbelasting wordt uiteraard onder ‘Hondje’ geboekt…

 2. Project Lonica

  Ik vind het gezien jullie inkomens best een beschaafd lijstje. Ik zit in mijn eentje soms al aan de 300 euro boodschappen per maand… De Hamvraag is natuurlijk wat je met die 2.183 euro doet 😉 Zijn die allemaal ‘voor later’, of betaal je daar ook vakanties en andere grote uitgaven van?

  1. Geldnerd

   Tsja, ik krijg ook nog vakantiegeld en een dertiende maand. Dus een groot deel van dat geld dat overblijft is nu voor de spaarpot. Maar mijn baan in het Verre Warme Land betaalde minder goed, dus ik heb nog wat in te halen van de afgelopen jaren….

   Maar ik heb vooral een luxe-probleem, dat realiseer ik me heel goed…

 3. Financieel vrij!

  Netjes hoor. Onze huishoudinkomsten zijn enigszins vergelijkbaar, maar onze categorie ‘overig ‘ komt fors hoger uit dan die van jullie, rond de €900 per maand… Je savings rate van boven de 50% is natuurlijk ook heel goed!

Reacties zijn gesloten.