Pensioenstand

 • Berichtcategorie:Pensioen

Deze week ontving ik mijn Uniform Pensioen Overzicht weer. Fijn digitaal, dus even inloggen bij het ABP en ik kon ‘m downloaden. Na alle berichten in de media eindelijk gelegenheid om te zien hoe het er voor mij een beetje voor staat.

Eerder schreef ik al over mijn pensioen. Het pensioenoverzicht beloofde toen dat ik (bij een gelijkblijvend dienstverband) uit zou komen op een jaarlijks pensioen van € 55.019 vanaf mijn 67e.

Over 2015 meldt het ABP dat mijn A-factor uitkomt op € 1.523. In 2014 was dat € 1.428.

Het ABP meldt nu dat ik naar verwachting uit ga komen op een jaarlijks pensioen van € 56.575. Dit ervan uitgaande dat ik tot mijn pensioendatum in dienst blijf bij mijn werkgever.

Wat vind ik hiervan? Dat weet ik eigenlijk nog niet. Ik heb nog steeds niet helemaal doorgrond hoe mijn pensioen nu precies in elkaar zit. Dat blijft een punt op mijn actielijstje.

Hoe gaat het met jouw pensioenopbouw?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Dat is altijd interessant om even te zien he. Het zijn mooie bedragen in ieder geval, op jouw upo.
  Bij mij was dat ook altijd het geval, maar die van volgend jaar zal wel even schrikken zijn 🙂 Ik stop per 1 januari in vaste dienst en moet het daarna zelf regelen. Spannende tijden zullen we maar zeggen, ook op dit vlak.

 2. nicol

  hai, altijd leuk die pensioen overzichten maar of je er iets aan hebt??
  dit jaar ben ik 65 jaar geworden en dus keek ik af en toe de laatste jaren god naar dat overzicht .
  ik heb bijna 40 jaar gewerkt en 2 jaar geleden gestopt met werken en mijn pre pensioen gekregen.
  ik zou bij 65 jaar en 7 maanden AOW gaan krijgen en dan het pensioen erbij , voor mij zou dat neer komen 1203 euro.
  maar nu kreeg ik samen 945 euro deze maand en dus trok ik aan de bel, bij de SVB en het pensioenfonds om te vragen waar de verdwenen 58 euro waren gebleven.
  bij beide instanties werd er opnieuw gerekend en de slotsom is : 945 euro en geen cent meer.
  conclusie : leuk die pensioen overzichten, maar of je er iets hebt??
  groet, Nicol.

 3. nicol

  sorry , foutje : er zijn geen 58 euro maar 258 euro verdwenen.

  groet, Nicol.

 4. amber tree

  Leuk zo een tool…
  In Belgie hebben we iets gelijkaardigs. Raar maar waar is de kernboodschap: wanneer kan je met vervroegd pensioen? Dat lijkt me raar: de staat die me dat zegt terwijl we allen weten dat langer werken de norm is aan het worden….

 5. Anne

  Dat is een riant pensioen vind ik. Zeker als je tegen die tijd een afgelost koophuis hebt. Kijk je ook wat je daar netto per maand van overhoudt? Ik vond het zelf reuze meevallen (alhoewel ik een veel lager pensioen krijg).

 6. Team CF

  Hey Geldnerd,
  hebben laatst ook zitten kijken, maar doen er eigenlijk niks mee. Zijn echt alleen bezig om te zorgen dat we zelf rond kunnen komen tegen de tijd dat we met “pensioen” gaan. Alles wat erbij komt is een bonus (lees extra geld voor reizen), ook al komt dit op een later tijdstip.
  Succes met de opbouw!

 7. Eddie

  In het verleden bij verschillende werkgevers een pensioen opgebouwd, dus via mijnpensioenoverzicht eens gekeken wat de tussenstand is.

  Wat schetst mijn verbazing:
  – maart 2015 was dit nog 58K bruto per jaar (incl. AOW)
  – vandaag is het 25K bruto per jaar (incl. AOW)

  Oorzaak: pensioen van mijn huidige werkgever is recentelijk overgezet naar een andere regeling en (hopelijk) nog niet goed bijgewerkt op deze site. Moeten we toch maar beter in de gaten gaan houden.

Reacties zijn gesloten.