Mijn betaalgedrag in 2016

Zomaar even wat statistieken over mijn betaalgedrag in 2016.

Sinds ik eind april terugkwam uit het Verre Warme Land heb ik nog maar 14 transacties uitgevoerd met contant geld. Mijn contante transacties waren uitgaven op de markt (3x), taxi’s (3x) en verder bijdragen aan borrels/etentjes met vrienden of collega’s. Al mijn overige transacties waren elektronisch. Ik heb dan ook maar twee keer bij een geldautomaat gestaan, en heb nog steeds ongeveer € 35,- in mijn portemonnee voor noodgevallen.

In totaal heb ik 476 keer met mijn pinpas betaald, waarvan 285 keer contactloos.

Dé grote verandering in mijn betaalgedrag in 2016 is het contactloos betalen. Zodra ik terug kwam in Nederland heb ik een pas aangevraagd die daar geschikt voor is. Sindsdien betaal ik zoveel mogelijk contactloos. Het is puur gemak. Ik heb eerder al geschreven dat ik liefst zoveel mogelijk elektronisch betaal, dat geeft mij het meeste overzicht in mijn administratie. En mijn portemonnee is beveiligd tegen het van afstand uitlezen van pasjes, dus ik denk dat ik maximaal beschermd ben tegen misbruik.

Hoe betaal jij meestal?

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Minimaal

  Ik ben juist begonnen met het betalen voor (bijna) alles met cash. Waarom? Omdat ik juist wel heel makkelijk geld uitgaf met dat pasje. Ik ben benieuwd of mijn nieuwe aanpak werkt…

  1. Geldnerd

   Zo zie je maar weer dat het allemaal heel persoonlijk is.

   Bij mij is het juist zoveel mogelijk digitaal in combinatie met het wekelijks verwerken van de boekingen in mijn administratie dat zorgt voor overzicht, en dat zorgt ervoor dat ik mijn hand op de knip houd.

   Iedereen moet vooral doen wat voor hem/haar het beste werkt!

 2. Zuinigeman

  Ik betaal met pin en contant maar heb een special boodschappen rekening met bankpas en daar storten wij maandelijks geld op. En daar moeten wij het mee doen. Bijhouden in excel bestand wat de uitgaves zijn.

Reacties zijn gesloten.