Het Kasboekje van Nederland

Rond het journaal vanochtend zag ik een aankondiging van een nieuw programma. Het Kasboekje van Nederland. Een NPO-serie over omgaan met geld. Omdat ik heilig geloof in onderwijs en voorlichting over geld, en ernstig teleurgesteld ben in wat we daar in Nederland aan doen, heb ik heel nieuwsgierig vanavond voor de TV gezeten.

Heb ik wat geleerd? Nee. Maar ik kan me voorstellen dat dat voor andere mensen wel zo was. De diepgang viel me een beetje tegen. Wat ik wel erg leuk vond, was de historie. Terugblikken op hoe er vroeger in gezinnen met geld om werd gegaan, en hoe de toegevoegde waarde van een kasboekje en sparen getoond werd. En hoe de overheid na sparen ook gewoonweg lenen aanmoedigt…

Opa Geldnerd voelde zich weer even jong. Ik ga ook weer kijken naar de volgende aflevering.

Heb jij gekeken naar Het Kasboekje van Nederland?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. FireMe

  Terwijl je dit post komt mijn vrouw net vertellen dat ze iets heeft opgenomen dat ik misschien wel leuk zou vinden….ik ga het straks (terug)kijken 🙂

 2. Greet

  Diepgang vind je nog zelden op tv…ik begreep dat de meeste programma’s zo gemaakt worden dat een twaalfjarige het moet kunnen begrijpen.

 3. Eddie

  Een avond posting!
  Gelijk gekeken, het blijft echter wel allemaal erg algemeen.
  Jammer – het zo interessant kunnen zijn.

 4. FireMe

  Het had inderdaad niet veel diepgang, wel goed om te zien dat ze op die MBO school financieel advies gaven; ik denk dat hier nog veel te behalen valt in NL. Ook schrok ik dat zo’n forse groep jongeren nu al schulden heeft; dat is geen fijn toekomstbeeld.

 5. Hypotheekweg

  Ik viel er gisteren met een rondje zappen halverwege in. Vanavond even terugkijken.

 6. Maarten van Lankvelt

  Is relatief slecht bekeken (262.000).
  Zou het aan de titel liggen?
  Titel suggereert dat het iets met de rijksoverheid te maken heeft.
  Niet cool!

  Maarten van Lankvelt (van uit de uitzending)

  1. Geldnerd

   Kasboekje is voor veel Nederlanders niet de meest aansprekende titel, nee… Voor ons Finance-enthousiastelingen wel. Maar wij zijn de uitzondering.

Reacties zijn gesloten.