Het kan verkeren…

Vorige week gaf ik een update over de Vijf Grote Projecten in ons leven. Tussen de regels door las je misschien wel een verzuchting dat de dingen langer duurden dan we hoopten. Maar het kan verkeren. Eigenlijk was de blog al achterhaald op het moment dat ‘ie gepubliceerd werd, want het bericht was geschreven in een weekeinde daarvoor. En daarna ging het ineens hard. Heel hard.

Het begon met een telefoontje van onze verkoopmakelaar uit Geldnerd City. Eén van de bezichtigers was heel enthousiast geworden. En deed een bod. Een bod dat ruim boven de minimumgrens lag die Vriendin en Geldnerd in gedachten hadden. Bovendien wilden ze, door persoonlijke omstandigheden, snelheid maken. Geldnerd en Vriendin hielden dus met spoed een topconferentie. Wellicht zou er nog wat meer uit te slepen zijn. Maar wilden we dat? We besloten om niet te hebberig te worden, en accepteerden het bod. En toen hadden we dus ineens, onder voorbehoud weliswaar, Geldnerd HQ verkocht. Binnen enkele dagen lag er een concept overeenkomst op tafel en kon er getekend worden. Nu de vingers gekruist houden totdat het voorbehoud ingevuld wordt. Maar we deden al wel een voorzichtig vreugdedansje rond de tafel.

Letterlijk daags erna was er een andere topconferentie. Onze aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar kwamen samen in een Droomhuisje. Een huisje dat op ons pad gekomen was, en wat aan vrijwel alle eisen voldeed die wij hadden kunnen bedenken. Rust. Ruimte. En nog een hele hoop andere dingen. De verkoopmakelaar gaf aan wat de huidige eigenaren ervoor wilden hebben. Onze makelaar verzamelde de informatie die hij nodig had om zijn eigen taxatie te maken. Vriendin en ik hadden ons eigen beeld van wat we het waard vonden ook al opgemaakt.

De volgende ochtend vroeg rinkelde mijn telefoon. Onze aankoopmakelaar belde met de vraagprijs van de tegenpartij en zijn eigen taxatie. Ik vergeleek die met onze eigen range, en hield voor de tweede keer in drie dagen telefonisch topoverleg met Vriendin. Nog een telefoontje naar onze aankoopmakelaar, en tien minuutjes later ging er een bod naar de verkoopmakelaar, en anderhalf uur later was er een akkoord. We hadden binnen drie dagen een huis verkocht en een huis gekocht. Het kan verkeren.

Er zitten nog veel meer verhalen achter. Maar dat is voer voor nog veel meer blogjes. Dus dat komt nog. Als ik klaar ben met de vreugdedansjes rond de tafel. Want er vallen nu heel veel puzzelstukjes op z’n plaats. Het nieuwe leven in Elders is nu echt binnen handbereik.

Gaan de dingen bij jou ook wel eens sneller dan je durft te hopen?

Dit bericht heeft 33 reacties

 1. Heidi Sour

  Gefeliciteerd! Ik wens jullie heel veel succes met deze spannende stappen.

 2. Pim

  Wat goed! Gefeliciteerd

 3. Tess

  Gefeliciteerd!! En veel geluk in jullie nieuwe huis!

 4. Wouter

  Gefeliciteerd!

  1. Anna H.

   Van harte!

 5. Pasja

  Aah kijk dat is het betere werk. Super! Van harte gefeliciteerd met deze grote stap.

 6. Mr. Groeigeld

  Bizar ja hoe snel zoiets gaat bij een van de grootste aan- en verkopen van je leven. Dan maakt €10k opeens weinig meer uit. Mooi dat het zo snel is gegaan, gefeliciteerd!

 7. Lex

  Gefeliciteerd Geldnerd en Vriendin! Veel plezier met jullie nieuwe huis, hopelijk gaan jullie er van genieten!

 8. Gerard van der Zwet

  Gefeliciteerd, Geldnerd!

 9. AssOnFire

  Gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpalen! Prachtig staaltje momentum!
  En yes…wij kennen ook van die momenten waarop dingen in een vacuum bij elkaar komen en tot een hoop vuurwerk leiden. Heerlijke momenten. Heerlijke energie.

  Ik kijk uit naar je volgende blogs!

 10. jvi

  Gefeliciteerd!

 11. Inkoopadviseur publiek

  Gefeliciteerd voor jullie!
  Mooie resultaten in korte tijd. Je moet het ijzer smeden als het heet is.

 12. Marianne

  Wauw! Dat zijn fijne dingen. Gefeliciteerd!

 13. DutchRN

  Gefeliciteerd!!

 14. Voormalig Geldsnor

  Zeker. Zo was mijn blog opeens eerder offline omdat ik een periode van grote drukte voorzag en knettergek werd van de spam en geen berichtjes meer gepland had.
  Maar ik heb ook een nieuwe baan, en heb mijn werkgever compleet verrast want die zag het niet aankomen. Ging ook een stuk sneller dan verwacht.

  Anyway: gefeliciteerd met huis & huis !

  1. Geldnerd

   Ja, dat verraste mij wel, dat snelle offline zijn van jou….

   En gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 15. marijke

  gefeliciteerd! fijn dat jullie weten waar je aan toe bent en een mooie nieuwe plek hebben gevonden

 16. Jouw Geldreis

  Oh, wat heerlijk! Twee keer goed nieuws in zo’n snelle tijd. Dat is wel wat vreugdedansjes rond de tafel waard. En voor het eerst vind ik het jammer dat dit een Blog is, en geen Vlog ;).

  Van harte gefeliciteerd met zowel de verkoop als de aankoop.

 17. arontinga

  Gefeliciteerd! Geniet ervan, eindelijk je droomhuis gevonden. En nu verhuizen maar.

 18. Jeroen

  Proficiat samen met de verkoop en aankoop, we wensen jullie veel woonplezier toe!

  Vorig jaar werd ik verrast dat ik mede erfgenaam was van een appartement waarvan vorige week de verkoop ineens in een stroomversnelling kwam 😉
  Nu wachten tot de kopende partij de financiering heeft geregeld.

 19. Mark

  Van harte gefeliciteerd met beide mijlpalen!
  Ja hoor, afvallen gaat hier sneller dan gedacht. Sommige andere zaken (ambtelijke molens) nog niet maar wellicht binnenkort een vergelijkbare stroomversnelling als bij jullie!

  Fijne avond!

 20. Ingeborg

  Ben ooit op jouw blog beland wegens je schrijfsels over je tuinaanleg. Benieuwd wat er binnenkort allemaal te lezen is, het wordt vast weer interessant..
  Ontzettend fijn voor jullie dat het zo goed verloopt, van harte gefeliciteerd!

  1. Geldnerd

   Ja, tuin wordt een thema. Een groot thema.

 21. mp

  Gefeliciteerd met de aan en verkoop!!

 22. Herminez

  Dubbel gefeliciteerd! Heerlijk dat zowel verkoop als koop zijn gelukt. Ik verheug me op de schrijfsels over verbouwen en tuinaanleg. Misschien een nieuw hondje erbij? En natuurlijk worden al je financiële overzichten nu ook heel interessant. Ik hoop dus niet dat je, net als Geldsnor, opeens stopt vanwege drukte.

  1. Geldnerd

   Hondje heeft hier een veto uitgesproken over een nieuw hondje erbij. Het nieuwe huis met tuin is groot, maar niet groot genoeg voor een extra honden-ego….

 23. C.

  Gefeliciteeerd!

 24. Ernst-Jan

  Dat is nog eens momentum. Gefeliciteerd!

 25. Jan

  Wat een krachttoer! Gefeliciteerd! Dat doe ik je niet na.
  Is er een reden waarom je ervoor gekozen hebt om met makelaars te werken?
  Zoals het gelopen is, lijkt het wel een goede keuze te zijn geweest, aanslepende pogingen om te verkopen en te kopen kunnen een zware tol eisen, dus jullie resultaat lijkt wel wat commissielonen waard.

  1. Geldnerd

   We wisten al dat we tijdens de verkoop niet meer in Geldnerd City zouden wonen, maar ver weg. Om dan voor elke bezichtiging (het waren er tientallen) heen en weer te gaan was geen optie, nog even los van de toegang tot Funda (voor de meeste mensen toch de plek waar ze een woning zoeken). En qua aankoop wisten we dat de echt leuke huizen nooit op Funda komen. Daarvoor hadden we iemand nodig met een lokaal netwerk. De gouden tip kwam uiteindelijk uit ons eigen prille netwerk, maar toch ben ik blij met de keuze.

 26. Rianne

  Ik heb dat wel eens meegemaakt, die snelheid..

  Voor jullie: dubbel gefeliciteerd!

 27. De Budgetman

  Van harte!
  De verkoopsnelheid in GeldnerdCity zit er dus nog steeds goed in. Wij waren ons huis ook binnen een paar dagen kwijt, waarbij de expats over elkaar heen buitelden met bezichtigingen en biedingen.

  Stiekem nog wat blijer met jullie aankoop dan met de verkoop? Een huis verkopen lukt in deze tijd altijd wel, maar fijn om te lezen dat het vrije huis inmiddels ook gevonden is.
  En succes met verbouwen 😉

 28. Bart

  Gefeliciteerd!

Reacties zijn gesloten.