Help Loesje!

Geldnerd is een fan van het geschreven woord. Ik lees liever dan dat ik luister of naar een videootje kijk. Geschreven tekst komt gewoonweg steviger bij mij binnen. Dat is waarom ik ooit dit blog begonnen ben, en ruim zes jaar later nog steeds schrijf. En dat ook zal blijven doen, zelfs als de hele wereld overstapt naar podcasts en video.

Die voorliefde voor het geschreven woord heb ik al heel lang. En die is mede ontstaan door Loesje. Die van de posters. Begonnen in 1983, toen Geldnerd 12 jaar was. Ik ben jarenlang donateur geweest. Heb hun boekjes gekocht. De wanden van mijn werkkamers, uit de tijd vóór de flexplekken, bekleed met wisselende posters. Zelfs wel eens deelgenomen aan hun workshops. Ik koester onze gedeelde liefde voor het geschreven woord. Koester de creativiteit van het collectief, die vaak leidt tot teksten die tot nadenken stemmen, tot discussie leiden, of minimaal een glimlach op het gezicht brengen.

Dit alles realiseerde ik mij eerder deze week, toen ik op de interwebsdingesnetwerk struikelde over een crowdfundingactie van en voor Loesje. Om haar een extra zetje te geven voor het nieuwe jaar. En laten we eerlijk zijn, de wereld kan dat goed gebruiken. Wij kunnen dat allemaal goed gebruiken. Dus die oude, cynische, maar bij vlagen enigszins sentimentele Geldnerd, die tegenwoordig ook uitgesproken meningen heeft over goede doelen, heeft ook gedoneerd. Het streefbedrag van de actie is al gehaald. Maar de actie loopt nog een aantal dagen en extra centjes kunnen ze vast en zeker ook goed gebruiken!

Moet jij dat ook doen? Nee natuurlijk niet! Geldnerd is de laatste die je zal vertellen dat je iets ‘moet’ doen. Maar denk er eens over na. Want een club die al bijna 40 jaar oprecht probeert om de wereld een beetje mooier te maken verdient onze steun. Toch?