6 jaar Geldnerd

Ook afgelopen jaar zijn ons wederom vele bloggers ontvallen. Meestal in stilte, opeens verschijnen er gewoon geen nieuwe berichten meer. Soms merk ik het omdat mijn blogroll ineens de melding geeft dat een bepaald webdomein niet meer bereikbaar is, gewist en verdwenen van de Interwebsdinges. En soms komt er wel een laatste bericht voordat het domein opgeheven wordt.

Maar niet hier bij Geldnerd. Hier in dit hoekje van het internet is een domein dat moedig weerstand biedt, en blijft schrijven en publiceren over persoonlijke financiën en bewust leven, zonder commerciële bijbedoelingen. Bij gebrek aan andere hobby’s en leven naast het werk misschien, maar toch.

Vandaag bestaat Geldnerd 6 jaar. 1 september 2015 verscheen de eerste blogpost vanuit het Verre Warme Land. Zes jaar is minder lang dan sommige andere bloggers, maar langer dan de meesten. De teller gaat hard richting de 800 berichten. En die loopt nog wel even door. Of het er 1.000 gaan worden? We zullen zien… En inmiddels zijn er ruim 5.300 reacties door jullie geplaatst (waar ik ook al 1.275 keer op heb gereageerd).

Het afgelopen jaar werden de blogjes over de FIRE Calculator het meest gelezen. Mijn persoonlijke favoriet was de beleggingswijzer, waar je met eenvoudige ja/nee vragen kunt bepalen wat voor jou persoonlijk de beste belegging is. Wat is jouw favoriet?

Dank aan iedereen die hier nog steeds meeleest, en reageert via de comments of via de e-mail. Jullie helpen me om mijn eigen financiën nog beter in de hand te houden. Ik hoop dat jullie hier ook af en toe wat nuttige informatie mee kunnen nemen.

Blijf jij ook meelezen? Na deze week is de ‘zomerpauze’ bij Geldnerd weer voorbij, vanaf aanstaande maandag komt er ‘gewoon’ weer twee keer per week een nieuw stukje aan. Want bloggers die ermee stoppen…. zijn voormalige bloggers.

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Jeroen

  Proficiat,

  mooie mijlpaal voor jou en wij als lezers die het ook volhouden 😉

  Zit er een gebakje aan?

 2. Mr. Groeigeld

  Gefeliciteerd Geldnerd! Tja, het opeens stoppen van een blog lijkt wel een trend op zich te zijn. Blijf vooral doorgaan, je schrijft inspirerende artikelen.

 3. Marana

  Gefeliciteerd!
  Ik kan me voorstellen dat het bloggen wat stilvalt als je je zaakjes op orde hebt, je geen nieuwe financiële keuzes hebt te maken en je geen andere (persoonlijke) kletspraatjes wilt plaatsen. Ik hou juist wel van die persoonlijke verhalen overigens, juist de blogs met een mix van FIRE/HOT-blogs en persoonlijke berichten lees ik graag.

  Ik ben een paar jaar geleden gewoon ergens in jouw blog ingevallen. Ik zou het wel leuk vinden om het eens allemaal vanaf het begin te lezen, vanaf het Verre Warme Land dus. Hoe kom ik bij je eerste blog?

  1. Geldnerd

   Dankjewel! Via deze link kom je bij de eerste blog. Of in de rechterbalk in het blogarchief september 2015 selecteren, de allereerste maand.

 4. Mr. Thinkingbig

  Gefeliciteerd! Ouwe rot 🙂

  Waar staat de taart?

  1. Herminez

   Hartelijk gefeliciteerd met dit jubileum. Fijn dat je weer 2x in de week gaat bloggen. Ik lees je blog erg graag.

 5. LL

  Gefeliciteerd met je mijlpaal! Ik zeg goed bezig! Zolang het je nog plezier en voldoening geeft, vooral doorgaan, mij inspireer je iig :-D!

 6. annej2019

  Gefeliciteerd, je bent een baken van rust in de hysterische (in mijn ogen dan) beleggings- en Fire-wereld. En hoewel ik dus niets met spreadsheets heb, (want opgeleid als jurist, gebruik er ook geen maar zie 1x per jaar op de belastingaangifte hoe het is gesteld met mijn vermogen), lees ik je met veel plezier. En de FIRE calculator is top, misschien ook nog de optie inbouwen dat je uitgaven na een aantal jaar flink achteruitgaan? Met 3 pubers in huis is het leven voor ons nu duur, maar over 10 jaar vast een stuk goedkoper. Of zit die optie er al lang in?

  Ga zo door!

  1. Joelle

   Gefeliciteerd! Knap hoor dat je het zo lang volhoudt.
   Hier ook een stille blogger, maar ik moet de drive en inspiratie weer even te pakken krijgen na de zomervakantie ( en verhuizing). Maar ik stop nog niet. Vind het altijd leuk en aanmoedigend om je blogs te lezen. Dank je wel!

   1. Bart

    Gefeliciteerd, ga zo door!

 7. Audrey

  Hou vol, Geldnerd! Van harte met je jubileum.

 8. DV

  Proficiat Geldnerd, jouw bijdragen hebben mij reeds verschillende malen geholpen, Hartelijk dank hiervoor en zolang je er plezier in hebt, doe gerust nog even door. Groeten vanuit België!

 9. Vincent Betering

  Van harte, Geldnerd. Je bent en blijft een inspiratie!

 10. mariimma

  Ga zo door, Geldnerd!

 11. Marianne

  Gefeliciteerd Geldnerd en bedankt voor je fijne blog.
  Wij (man en ik) hebben ons al vaak door je laten inspireren. En onze zoon heeft ook bij jouw gelezen voordat hij ging starten met beleggen.
  Omdat jij de zaken duidelijk kan uitleggen.
  Blij dat je ‘gewoon’ doorgaat 🙂

 12. Leesgraag

  Dank je wel voor alweer 6 jaar Geldnerd inspiratie!

 13. Luxe of Zuinig

  Gefeliciteerd Geldnerd!
  Op naar de 10 jaar!
  Ik lees je berichten nog met veel plezier en kijk elke keer weer uit naar je nieuws blogposts.

 14. Adrienne

  Super! Blijf graag nog een tijdje meelezen. Een inspiratiebron

 15. Wim de Wereld

  Gefeliciteerd met je ijzeren of gipsen jubileum Geldnerd! Misschien is het van suiker en hopelijk smaakt het zoet. Ik ben al jaren ‘lurker’ en lees je blog met genoegen. Mijn grote vriend Dave Ramsey hamert vaak op de nodige discipline als het gaat om financieel handelen (minder uitgeven, meer sparen, structureel beleggen) en in dat opzicht is zes jaar continu bloggen al een hele stap.

  Jouw blog is voor mij inhoudelijk een belangrijke toevoeging op de vele Amerikaanse, Europese en Nederlandse blogs en video’s. Namelijk doordat de drie pijlers van ons pensioenstelsel aan bod komen. En waardoor er dus ook ruimte is om tussen de opbouwende fase en de pensioenfase het leven anders in te richten. Je kan tussen pakweg 50/55 en 60/67 ook prima minder tot extreem weinig werken als je genoeg hebt gespaard en met genoeg tevreden bent. Gerhard Hormann heeft het dan volgens mij over het plakbandpensioen en jij hebt dat plakband volgens mij perfect in Excel aan elkaar geknipt en geplakt. Ik bedoel het zeker niet oneerbiedig want dat vind ik een prestatie van formaat, zelfs voor een zelfverklaarde nerd.

  Eigenlijk ben je dus gewoon een inspiratie. In mijn geval niet om helemaal te kopiëren maar om van te leren. Niet om tegenop te zien maar om me mee te identificeren. En wel beter dan de rest, want velen houden het niet zo lang vol.

  Je heldere manier van schrijven, de wijze waarop je je privacy afschermt, het bewust geen reclame maken en je nooit te scherpe of veroordelende toon kunnen al jaren op mijn begrip en waardering rekenen. Wel jammer dat er geen fanclubdag is 🙂

  En om terug te komen op de afsluitende vraag: ja ik blijf zeker meelezen. Ben benieuwd naar hoe het jullie vergaat en voor welke keuzes jullie verder komen te staan.

  1. Boekennerd

   Hear hear. Beter dan dit kan ik het niet verwoorden.

  2. Geldnerd

   Dank voor deze mooie reactie! Een fanclubdag is er niet en zal er wat mij betreft ook nooit komen. Maar voor corona was ik regelmatig te vinden op de meet-ups van FIN-X.nl. Als die er weer komen ben ik daar zeker ook te vinden.

Reacties zijn gesloten.