Gewicht in goud

Ik ben dol op reacties bij mijn berichten. Die zetten me aan het denken. Onlangs ook het commentaar van Marjolein bij mijn bericht over ons Hondje. Haar hondje is z’n gewicht in goud waard. En mijn brein schakelde direct: is dat ook in werkelijkheid het geval? Vandaag is ons Hondje jarig, hij wordt negen jaar oud! Een goede reden om hier een blogje aan te wijden.

Zijn gewicht was afgelopen week 7,1 kilo. En de goudprijs was dit weekeinde € 36.085 per kilo. Als ons Hondje van goud was, zou zijn waarde dus € 256.203 zijn..

Ons hondje is medio 2014 bij ons komen wonen. Vanaf dag 1 heb ik de uitgaven bijgehouden op een aparte grootboekrekening in mijn administratie. Eerst in de valuta van het Verre Warme Land, en sinds vorig jaar in onze eigen Euro. Ik kan het dus vrij eenvoudig bij elkaar optellen. Hondje heeft ons tot vandaag € 6.714 gekost.

Dat haalt hij dus nog niet, letterlijk zijn waarde in goud. Maar figuurlijk wel. Meer dan dat, zelfs.

Is jouw huisdier z’n gewicht in goud waard?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Ineke

  Ik heb katten (momenteel 4 plus een opvangkat) en die zijn me inderdaad ook heel veel waard, buiten het feit dat ze me ook heel veel geld gekost hebben. 😉 Ik zou gewoon minder gelukkig zijn als ze er niet zouden zijn. Het leven zou erg saai zijn, maar ik zou ook weer eens uit kunnen slapen want ze maken me altijd vroeg wakker. 😀
  Ik heb het er zeker voor over en zou me mijn leven zonder hen echt niet voor kunnen stellen. Mensen die geen dieren hebben, of er niet van houden, vinden het soms belachelijk maar ja, dat is hun probleem, ze missen er veel aan vind ik.

  Ik heb het nooit uitgerekend wat ze me gekost hebben totaal, per maand weet ik het altijd wel, en dat ga ik ook niet uitrekenen. Het veranderd niks aan de zaak en waarschijnlijk ga ik er teveel van schrikken, hahaha, dus ik wil het ook niet weten.

 2. Team CF

  Ik schop graag tegen heilige huisjes, dus hier komt ie. Wij hebben nu even geen huisdier, maar er komen in de toekomst zeker weer 1 of 2 hondern in huishouden CF. Echter, we hebben zeker een financiele limiet of wat deze 4-voeters mogen kosten. Als er een ernstig ongeluk gebeurd of ze worden ernstig ziek, dan gaat de spuit erin. Ben niet van plan om duizenden euro’s uit te geven voor een huisdier. Klinkt misschien hard, maar ik heb mensen bijna bankroet zien gaan op hun huisdier, en dat gaat mij toch te ver. Dus is zo’n beest zijn geld waard in goud, nee.
  Neemt niet weg dat de honden wel alle liefde, aandacht, goed voer en goede zorg zullen krijgen. En dit zal gerust €1200-1500 per hond per jaar gaan kosten (hebben voorkeur voor de grotere versies), en dat hebben we er ook graag voor over.

  1. Geldnerd

   We spreken elkaar nadat je je aan zo’n beestje gehecht hebt. Drie jaar geleden dacht ik er ongeveer hetzelfde over als jij nu.

   1. Team CF

    Nee hoor, jaren lang hond(en) gehad. Denk er nog steeds hetzelfde over. Sterker nog, we hebben er heel dichtbij gezeten. Maar de schade (van de dierenarts dan wel te verstaan, hond lag aardig in de kreukels) bleef toen net binnen gestelde grenzen. Hebben toen juist goed overwogen hoe dit aan te pakken als het nog een keer zou voordoen. Emotie is bij een huisdier heel erg gevaarlijk (financieel dan wel te verstaan).

 3. Marjolein

  Goedemiddag- leuk dat je hier over schrijft, mijn Amerikaan in Amsterdam maakt het goed.
  Ik begrijp dat niet iedereen dit zou doen, maar ik heb er nooit spijt van gehad.
  Groetjes, Marjolein & the best schnauzer ever, Kaiser ??

 4. ambertree

  Bij gewicht in goud kan je ook kijken naar wat de hond je opbrengt, nu is het een kosten gefocuste​ telsom. Ik hoop dat de hond je nooit 256k gaat kosten.

  Aan dat bedrag, hoeveel is dat per minuut plezier?

  Zelf hebben we dit weekend goudvissen gekregen, veel minder waard! ?

 5. Bon

  Ik ben dol op mijn huisdieren, drie gehad. Twee huisdieren (hond en kat), daar heb ik de boot van mijn dierenarts meebetaald. ? Mijn laatste is bijna 16 jaar geworden en altijd gezond. Tot een half jaar voordat hij ‘op’ was en twee tumoren bij zijn ballen gevonden. Toch een operatie laten uitvoeren en hij knapte helemaal op en was ook schoon. We hadden extra tijd gekregen.
  We hebben hem helaas een spuitje moeten geven omdat hij op een avond vier keer een atack kreeg. Hij kon ook niet meer staan. Het was toen duidelijk dat hij op was en dan is dierenliefde ook afscheid nemen, hoe vervelend dat ook is.
  Toen kregen we de poes van de buurvrouw, zij wilde haar kwijt. We hebben haar nu drie jaar en we zijn dol op haar. Een dier is bij ons een lid van de familie. Net zoals de andere familieleden geld kost en kost een huisdier ook geld en dat weet je. Daar houd je rekening mee. Als je niet genoeg geld hebt, dan moet je gewoon elke maand wat op zij leggen. Overigens hebben wij alle drie laten cremeren en zijn ze weer thuis in een urn. Misschien overdreven, maar gevoelsmatig fijn dat ze weer thuis zijn. Wat anderen denken kan me niets schelen.

  Gefeliciteerd met je hondje. Negen jaar is ook al aardig bejaard. Geniet van hem. Tijd gaat snel.

Reageren is niet mogelijk.