APK-Keuring

Niet voor een auto, die hebben we niet. Ook niet voor mijzelf. Maar wel voor ons Hondje.

Hij is afgelopen week naar de dierenarts geweest. Het arme beestje heeft al zijn hele leven last van een slecht gebit. Er helpt geen poetsen tegen. Nog even los van het feit dat hij al panisch wordt als we met de hondentandenborstel aankomen. De hondentandpasta vind hij dan wel weer lekker, dat wel.

Het was dus tijd voor een kleine gebitssanering. Daarvoor moest het Hondje onder verdoving. Tegelijkertijd hebben we ook een bloedonderzoek laten doen. En ik heb de voorraad medicijnen (vlooien/teken en ontworming) weer aangevuld. Bibberend heb ik hem ’s ochtends achtergelaten bij de dierenarts, en ’s middags heb ik hem weer opgehaald. Waar hij bijna niet mee naar huis wilde, want hij zat zo lekker op schoot bij de assistente om geaaid te worden. De operatie is goed verlopen, hij heeft weer een prachtig gebit. Gelukkig hoefden er geen tanden verwijderd te worden, ons bijna 9-jarige hondje kan er weer eventjes tegen.

Tegelijkertijd heb ik ook weer een maandvoorraadje voer besteld. We verwennen ons beestje met goed voer zonder granen, vooral vlees. Wat we zelf nota bene niet eten. En er is ook een zak snoepjes en nieuwe kauwstokjes besteld die moeten helpen om zijn gebit schoon te houden.

Ons beestje kostte dus weer wat centjes. Net als vorig jaar. De operatie en het onderzoek kostten in totaal € 350. En het voer en de kauwstokjes waren € 80. Maar we hebben het graag voor hem over, want hij tovert iedere dag wel een glimlach op ons gezicht. En dat is onbetaalbaar.

Heb jij ook een duur huisdier?

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Mr FOB

  Een eend. Maar dan een die liever benzine krijgt dan groenvoer. En die moet vandaag ook naar de APK!

 2. Best wel, maar ze (kat) is ook al wat ouder. Ik ben blij dat ik het kan betalen, hoewel ik voor haarzelf natuurlijk liever had dat ze niet regelmatig naar de dierenarts hoefde. Voor mijn gevoel is het een beetje aflopende zaak, maar ze leeft toch steeds weer op, dus ze is behoorlijk taai 🙂

 3. Minimaal

  Geen dier, wel een auto die ook veel kost.

 4. Min of meer

  Wat een lief koppie.
  Ja wij hebben vier geld verslindende katten ;-).
  Tip voor t gebit: plaque off tandpoeder over het eten strooien. Dat is ook geschikt voor honden. Daarnaast masseerde ik dagelijks de wangen vrij stevig (poetsen lukt niet). Het maakt veel verschil en we hebben er een operatie mee weten af te wenden. Vorig jaar moest dat wel en toen we in december op controle kwamen zou t weer moeten maar toen mochten we eerst een maand bovenstaande tips proberen. En dat werkte.

  1. Geldnerd

   Dank! Dit is ook echt een foto van ons hondje. En dank voor de tips, die gaan we proberen!!

 5. Marjolein

  Ja! Ik heb een dwerg schnauzer, hij is 6. Ik heb hem meeverhuisd vanuit de VS, dus hij is zijn gewicht in goud waard… maar helemaal de moeite waard

  1. Geldnerd

   Ja, met de kosten van vliegen met een hondje heb ik ook ervaring. Enkele reis Verre Warme Land – Nederland, de speciale bench, et cetera. Gewicht in goud, inderdaad.

 6. Eddie

  Toevallig gisteren in nrc artikel over dierenklinieken in nederland. In de branche ging in 2015 ongeveer 537 miljoen euro om; gemiddeld besteedde een diereigenaar in datzelfde jaar 159 euro per dier bij de dierenarts.
  Met 350 euro (en het is nog maar begin april) zit je er al boven. Wellicht een verzekering afsluiten?

  1. Geldnerd

   Verzekeraars zijn op winst gerichte instituten, dus dat kost meer en/of vergoedt minder. Verzekeren doe ik alleen voor risico’s die ik niet kan of wil dragen…

 7. Ineke

  5 katten, zoveel heb ik er nog nooit gehad, dit is de wel de max. Het kost inderdaad veel geld maar ik heb het er wel voor over. Allemaal “weggooidieren” die bij mij een beter leven hebben.

 8. Team CF

  Nu even geen tijd voor een hond of honden, al hoewel die er wel gaan komen in de toekomst (net als Inike worden dat “weggooidieren”). Echter, we hebben voor onze vorige honden altijd van de harde vleesstickes gekocht om hun tanden schoon te houden, werkte heel erg goed.

Reacties zijn gesloten.