Herfst

 • Berichtcategorie:Terugkeer

201610-herfst-2Het zal niemand ontgaan zijn: de herfst is begonnen. Voor Geldnerd is het dit jaar best wel bijzonder. De afgelopen jaren hebben we namelijk geen herfst meegemaakt. Het Verre Warme Land kent niet echt seizoenen, met het hele jaar door heerlijke tropische temperaturen. En Geldnerd en Vriendin realiseerden zich dit weekend dat ook de herfst van 2013 uit ons geheugen verdwenen is. Laat in de herfst zijn we toen vertrokken uit Nederland, en blijkbaar waren we in de maanden daarvoor zo druk met de verhuizing dat we het seizoen niet echt hebben meegekregen.

Inmiddels hebben we de eerste regenbuien al op ons hoofd gekregen terwijl we met Hondje aan het wandelen waren. En ook het bos begint al prachtige herfstkleuren te krijgen. Hondje vindt het allemaal maar niks, die kou en nattigheid. Niet zo gek, als je de eerste 8 jaar van je hondenleven in de hitte gewoond hebt. Hij ligt steeds vaker dicht tegen ons aan. En we merken dat hij weer begint te verharen. Hopelijk krijgt hij iets van een wintervachtje. We overwegen anders om wat truitjes en jasjes voor hem te kopen. Ik vind (vond) dat altijd een verschrikkelijk gezicht, mensen met aangeklede hondjes, maar dat voel toch anders als je eigen hondje om half zeven ’s ochtends bibberend naast je door de regen loopt.

We hebben ook groot(s) ingeslagen in het kledingsegment. Ik heb een nieuwe regenjas en twee nieuwe winterjassen gekocht. Op de wensenlijst staan eigenlijk nog een paar truien, en een paar goede wandelschoenen. Maar daarmee ga ik proberen te wachten tot de uitverkoop begint. Dat kon al niet met de jassen, en dat deed wel even pijn in het kledingbudget.

Ik vind de herfst best een fijn jaargetijde. Van mij mag er best een paar keer een stormachtige wind om het huis gieren. En dan lekkere zelfgemaakte stevige soep, en ’s avonds laat een glaasje whiskey. En lange wandelingen met Hondje, met onderweg warme chocolademelk.

Wat vind jij van de herfst?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Team CF

  Als je het zo brengt klinkt het wel aardig, toch? Zelf proberen we zo veel mogelijk van alle seizoenen te genieten, elk seizoen heeft namelijk wel zijn charmes (met bijbehorende voor en nadelen natuurlijk). En wat betreft dat lange wandelen, helemaal mee eens, nu nog een hond 😉

 2. Bon

  Herfst is mijn favoriete seizoen.
  Wat voor soort hond heb je? Je hebt tegenwoordig stoere hondenkleding. Je zou evt. een gevoerde regenjasje kunnen kopen.
  Tip, als je je hond iets aantrekt maak een filmpje van hem. Ze kunnen zo beledigd kijken met een blik van ‘wat is dit, moet dit, waarom en dan heel voorzichtig lopen ‘.

  1. Geldnerd

   Wij hebben een Jackhuahua, een kruising tussen een Jack Russell en een Chihuahua.

 3. ambertree

  De seizoenen zorgen voor afwisseling en spanning in het leven. Een stevige regenbui af en toe maakt dat de zomer zoveel leuker is.
  We hebben de luxe zonnige tropische dagen te kennen en ook koude gure Winters..

 4. Mr. Robot

  Elk jaargetijden heeft inderdaad zijn charmes. Zolang het droog is dan gaan wij graag op een leuke boswandeling om de mooie rood/bruin/gouden kleuren te bewonderen. 🙂

Reageren is niet mogelijk.