Duur Hondje…

Inmiddels heb ik de administratie weer bijgewerkt, die liep een beetje achter. Dus weet ik nu ook waar ik de afgelopen periode in Nederland mijn geld aan heb uitgegeven.

De grootste uitgave is huisvesting, want het gemeubileerde appartement met alles inbegrepen is niet goedkoop. Maar al heel snel daarna komt als tweede…. Hondje! Een tijdje geleden heb ik ook al een bericht geschreven over de kosten van een huisdier. Maar wij hebben nu deels ook specifieke kosten vanwege de immigratie van Hondje in Nederland. Want daarbij horen medische controles, vaccinaties, en dingen als een Europees dierenpaspoort

Tsja, en als je daar dan even dieper induikt is het heel verklaarbaar:
EUR 197,35 – Medisch onderzoek en vaccinaties
EUR 455,42 – Operatie inclusief nazorg
EUR 181,34 – Voer, nieuw mandje en andere dierenwinkeluitgaven
EUR 190,00 – Hondenuitlaatservice tot en met dit moment

In totaal EUR 1.024,11 in anderhalve maand. Best veel voor zo’n korte periode, al is het beeld een beetje vertekend omdat we nu wel een voorraadje voer voor een maand of twee hebben staan. Maar hij blijft voor ons het liefste Hondje van de hele wereld!

Wat kost jouw huisdier?

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Boerderij Zinin

  Heb je even…met 4 paarden, 2 honden, 3 katten en wat rondscharrelende kippen hebben wij ook aardig wat kosten.
  Zo’n 300euro per maand. Met uiteraard wat uitschieters wegens hoefsmid-, tandarts-, dierenarts-bezoek.

 2. Marjolein

  Ben je bekend met pet en breakfast? Is bij de Dierenopvang Ookmeerweg Amsterdam. 10€ per dag. De hele dag spelen, zwemmen enzo. Hele lieve mensen werken daar. Gr. Marjolein

  1. Geldnerd

   Nee, dat ken ik niet! Klinkt wel leuk, ga ik eens onderzoeken!

   1. Marjolein

    Mijn hele lieve schnauzer gaat daar ook naar een top trimester, die is ook super.

 3. Deboor

  Wij hebben 6 honden en die kosten heel wat, maar je kan zelf de kosten ook aardig onder controle houden. ( ik geef rauw en dat haal ik zelf overal vandaan en dan zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer je kvv compleet koopt met goede samenstelling ) al onze honden zijn herplaatsers en zijn niet gewild omdat ze wat anders zijn dan anders.

 4. Eddie

  Bij de ‘dierenwinkel uitgaven’ mis ik volgens mij nog een goede motblik en veger ?

 5. Joris

  Ik heb twee katten en die hebben me jarenlang weinig gekost. Natuurlijk voer en kattengrind, en een jaarlijkse controle. dat ging prima. Nu hadden ze in een korte tijd allebei wat. En ja dan lopen de kosten van de dierarts hoog op.

Reageren is niet mogelijk.