De druppel

 • Berichtcategorie:Beleggen

Soms is er een druppel die een spreekwoordelijke emmer doet overlopen. De afgelopen week had ik er daar eentje van. Wat is er gebeurd?

Zoals jullie weten heb ik een stukje van mijn vermogen gestald bij Alex Vermogensbeheer. Vorig jaar heb ik dat al eens geëvalueerd. Ik aarzelde toen over blijven of weggaan. Maar vervolgens was het bij mij ook weer een beetje weggezakt, en heb ik er geen verdere actie op ondernomen. Want mijn Alex portefeuille bewoog vorig jaar keurig mee met mijn benchmark. Geen noodzaak tot actie.

Maar afgelopen week kreeg ik een mailtje over een wijziging in de beleggingsstrategie van Alex. Dat is niet de eerste wijziging, het ‘Europese’ universum was een paar jaar geleden ook al uitgebreid met Scandinavische, Zwitserse en Amerikaanse aandelen.

De wijziging nu gaat verder. Alex Vermogensbeheer gaat werken met aandelentrackers. Met uiteraard een heel marketingverhaal over hoe de wereld verandert en wat de voordelen van trackers zijn. Ammehoela… Dat weten wij natuurlijk al jaren.

En hier trek ik dus een streep. Want voor indexbeleggen heb ik Alex echt niet nodig. Integendeel, met de kosten en prestatiebeloning kost mij dat geld.

Dus einde oefening. Alex gebeld. De portefeuille wordt nu afgebouwd. En ik voeg het bedrag toe aan mijn eigen portefeuille. Voelt ergens ook wel als een opluchting. Want ik had dit een beetje voor me uit geschoven.

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Team CF

  Als ik dit zo lees lijkt me het een zeer verstandige beslissing. Succes met het herbeleggen.

 2. Mr FOB

  Klinkt als een goed plan! Heb er ook ooit gezeten, maar kan niet op tegen zelf indexbeleggen

 3. hypotheekweg

  Goede beslissing. Inderdaad lijkt het mij ook niet dat je een vermogensbeheerder nodig hebt om in indextraxckers te beleggen…

 4. Ineke

  Er is zelfs een naam voor beleggers die zo tegen de index aanleunen maar wel de kosten voor een actief fonds rekenen. Kan er alleen even niet opkomen. Het is behoorlijk de boel neppen natuurlijk, maar als je niet weet hoe dit soort dingen in elkaar zit ga je daar gewoon in mee, tegen een veel lager rendement door de hoge kosten.

 5. ambertree

  Veel plezier met het herbeleggen aan lagere kosten.

 6. Anna

  @Ineke: indexknuffelen

  1. Geldnerd

   Beter indexknuffelen dan actief falen?

  2. Ineke

   O ja, inderdaad. Tnx. 🙂

 7. Consuminderen

  Alex vermogensbeheer werkte goed tijdens de crisis. Resultaten vanuit het verleden…..

  Aandelentrackers zijn risicovol. Groot gelijk dat je rustig doorgaat met indexbeleggen.

Reageren is niet mogelijk.