C

Ruim 2,5 jaar hebben we corona in Huize Geldnerd buiten de deur weten te houden. Leven als een kluizenaar. Keurig de vaccinaties en de boosters gehaald, we geven licht in het donker en zijn wandelende 5G-antennes als ik sommige ‘nieuwsberichten’ mag geloven. Maar afgelopen week gebeurde toch het onvermijdelijke.

Vriendin had al een paar dagen lichte klachten. Op maandagavond kreeg ik ze ook. Dus dinsdagochtend heb ik maar even een thuistest gedaan, omdat ik later die dag een sessie met een aantal collega’s op kantoor zou hebben. Ik ben de tel kwijt hoeveel van die testen ik er de afgelopen 2,5 jaar doorheen gedraaid heb. Steeds met één streepje, test geldig en negatief.

Maar dit keer verschenen er toch echt twee streepjes. Vervelend. Maar dat is wel het risico natuurlijk. Ik werk nog veel thuis maar ben toch wel twee keer per week met collega’s op kantoor. En we leven weer gewoon. Gaan af en toe uit eten, met vrienden op stap, Vriendin volgt haar studie en ik ga eens per week naar de sportschool. Het blijven contactmomenten. Met mensen, brrrr….

De afgelopen week hebben wij ons dus maar weer eens thuis opgesloten. Boodschappen laten bezorgen, de hond van een afstandje naar de uitlaatservice geschoven (want met die kou heeft hij niet altijd zin). We kwamen alleen buiten om zelf de hond uit te laten, en vermeden dan zorgvuldig elk contact.

We zijn gewoon door blijven werken vanuit huis. De klachten bleven gelukkig redelijk mild, ik had zelf vooral een hoofd vol snot, knallende hoofdpijn en overal spierpijn. Na een paar dagen voelden we ons alweer een stuk beter. We vragen ons af of we er zonder de vaccinaties ook zo genadig vanaf gekomen waren.

Afgelopen zaterdag testte Vriendin weer negatief en mocht ze weer naar buiten. Zelf testte ik gisteren (zondag) helaas nog steeds positief, ik doe vanochtend een nieuwe test. Maar het is meer dan vijf dagen na de start van de klachten en de positieve test, en ik ben meer dan 24 uur klachtenvrij. Volgens de regels mag ik dus ook gewoon weer naar buiten.

Het is wel weer een tegenslag voor mijn hardlooprondjes. Deze week maar eens kijken hoeveel energie en opbouw dit gekost heeft.

Wat me wel opviel tijdens de besmetting: ik had veel lekkere trek en en was erg dorstig. Liters thee en water gingen er elke dag doorheen. En lekkere, maar minder gezonde dingen, we hadden geen last van verlies van geur of smaak. Ik vrees dus dat het vierde kwartaal niet het meest gezonde gaat zijn voor mijn gewicht. Ik heb immers ook al een maand minder verbrand doordat ik niet kon hardlopen en was nog bezig om dat er weer af te trainen…

Zien jullie nog veel corona-gevallen in jullie omgeving?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Tom

  Fijn dat het weer beter gaat! Er waren vorige maand een paar mensen die Corona hadden. Verder niks over gehoord, gelukkig.

 2. geldistijd

  Al met al goed doorgekomen dus. Volgens mij kan je de testen niet gebruiken om te bewijzen dat je weer coronavrij bent, omdat er nog dode viruscellen in je neus kunnen zitten die de test alarmeren. De regel dat je 24uur klachtenvrij bent is inderdaad beter.

 3. Lois

  Ik ben nooit ingeënt (überhaupt ‘bang’ en op mijn hoede voor prikken en medische handelingen) .Vorige maand was het raak met corona. Man ( met alle prikken en boosters) werd verkouden; dus getest en voor de allereerste keer positief bevonden. Spierpijn, verhoging en hoesten. Ik nam ook een test. Verrek ook positief. Ik werd een alleen een beetje verkouden en na een paar dagen was ook man weer beter.

 4. Mik

  Hier vooralsnog nog geen corona gehad… tenminste, voor zover ik weet. Beterschap daar.

Reacties zijn gesloten.