Achtbaanritje op de beurs

  • Berichtcategorie:Beleggen

De afgelopen dagen voelde ik het al een beetje aankomen. Het was een dramatische week op de aandelenbeurzen. En toen ik vanochtend mijn wekelijkse beleggingsrapportage verwerkte werd het bevestigd. Het rendement op mijn aandelenportefeuille voor 2015 is nu 2,9%. 4,4% gedaald in een week tijd (8% in twee weken tijd). De achtbaanrit is te zien in onderstaande grafiek. Mijn portefeuille staat nog hoger dan op 1 januari 2015, maar dat komt deels ook omdat ik tussentijds heb bijgekocht. Sommige fondsen in mijn portefeuille zijn in een week tijd meer dan 5,0% gedaald.

Tsja, dit is het risico van beleggen. Hopelijk komt er de komende weken nog wel iets van een Eindejaarsrally. Naar boven dan.….

Hoe gaat het met jouw beleggingen?

20151212-Portfolio-YTD-Blur

Dit bericht heeft één reactie

  1. Lianne

    Mijn langetermijn porto kan wel weer wat leuke goedkope aandeeltjes gebruiken na deze afstort. Ik wacht even af tot de olieprijs stabiliseert (tussen de 32-35 euro ergens denk ik) en er technisch gezien iets van een bodem ligt. De daghandel gaat prima. Ik kijk naar de trend op de uurgrafiek en en handel daarop mee, stijl naar beneden dus.

Reageren is niet mogelijk.