Verder optimaliseren in de kledingkast

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Minimaliseren, dat is een proces dat bij Geldnerd al jaren aan de gang is. Het is een kwestie van bijhouden, en elke keer vind ik toch weer iets om te optimaliseren en te verbeteren.

Zo was het onlangs weer tijd voor mijn halfjaarlijkse inventarisatie in de kledingkast. Een minder grote vervangingsoperatie dan vorige keer, dat scheelt weer in de uitgaven. De komende periode moeten er 1 of 2 nieuwe kostuums komen, maar daarvoor kan ik ook de aanbiedingen nog even afwachten. En de ontwikkelingen van mijn gewicht…

Wel heb ik nog een paar optimalisatieslagen gemaakt. Zo vond ik mijn sokkenla een rommeltje. Dus heb ik daar een half uurtje aan besteed om ze volgens de methode van Marie Kondo op te bergen. Daar werd ik heerlijk rustig en ontspannen van. En het resultaat mag er ook zijn. Het is ook een mooie maat voor mij. Als de sokkenla vol is, hoef ik geen nieuwe sokken bij te kopen. Ik houd van eenvoudige indicatoren, die werken toch het beste…

Waar ook nog wel iets te optimaliseren viel: mijn stropdassen. Over de jaren heen bouw je toch een hele collectie op. En op een gegeven moment heb je een aantal favorieten. Daar komt bij dat ik wel elke werkdag een kostuum draag, maar niet elke dag een stropdas. Kortom: ik heb meer stropdassen dan nodig, en een aantal exemplaren die ik niet meer zal dragen. Ook hier ben ik dus maar eens goed doorheen gegaan.

Verder ben ik helemaal niet ontevreden hoe alles erbij ligt. Het is makkelijk om het opgeruimd te houden. En het scheelt ook veel tijd ’s ochtends. Allemaal dingen die motiveren om het vol te houden!

Hoe gaat het met de optimalisatie van jouw kledingkast?

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Geld is tijd

  Dat is voor mij een van de belangrijkste criteria voor een baan: dat ik nooit een kostuum aan hoef. Je zal er wellicht van gruwelen, maar bij ons zijn deze tropische dagen veel korte broeken te zien.

 2. Noor

  Jaa! Groot fan van de opgeruimde sokkenla. Meestal word ik er ook heel ontspannen van, behalve als je na een weekendje weg ’s avonds nog ‘even’ de was op wilt vouwen 😉 Goed bezig!

 3. Stella

  Het is niet goed om te spotten met OCD, maar velen van ons hebben OCD-trekjes… ik word ook gelukkig en heerlijk ontspannen van nette stapels maken in de kast en een opgeruimde sokkenmand! Als het binnenkort zomervakantie is gaat de hele garderobe weer even door mijn handen en gaat er ook vast weer veel richting kringloop! Dan een lijstje maken van dingen die nodig zijn en de aanbiedingen afwachten!

 4. nicole

  Mwah, op bet moment kan het wel beter. Ik moet hem nodig weer eens flink uitmesten.

 5. Geen Geld

  Een andere oplossing is om kleding te huren bij een kledingbibliotheek. Je hebt dan nooit meer volle kasten . Voor een vast bedrag per maand kunje kleding tijdelijk gebruiken en na een bepaalde tijd weer terugbrengen. Jammer genoeg zijn er (nog) maar weinig van deze kledingbibliotheken. Leer er meer over op https://geengeld.blogspot.com/2019/04/kledingbibliotheek.html

Reacties zijn gesloten.