Pensioenstand 2017

 • Berichtcategorie:Pensioen

Verbaasd was ik toen ik deze week mijn mailbox opende. Het Uniform Pensioen Overzicht was er al. Vorig jaar kwam dat pas in augustus.

Over 2016 meldt het ABP dat mijn A-factor uitkomt op € 1.621. In 2015 was dat € 1.523, en in 2014 € 1.428.

Het ABP meldt nu dat ik naar verwachting uit ga komen op een jaarlijks pensioen van € 61.562 bruto per jaar. Dit ervan uitgaande dat ik tot mijn pensioendatum in dienst blijf bij mijn werkgever. Vorig jaar was dat € 56.575 en in 2014 € 55.019. Ik vind dat een forse stijging. Maar mijn pogingen om mijn pensioen volledig te begrijpen zijn tot nu toe op niets uitgelopen. Dus ik weet nog steeds niet wat ik hier nu van moet denken.

Volgens de website van het ABP heb ik tot nu toe al genoeg opgebouwd om straks een pensioen van € 1.570 netto per maand te krijgen.

Hoe gaat het met jouw pensioenopbouw?

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. consuminderen

  Leuk die website van ABP. Ik dacht dat ik met 63 jaar netto 1820 mee kon krijgen. Nu krijg ik 1460 netto. Afgelopen weekend kreeg ik op papier bericht. Benieuwd wanneer ik voor de eerste keer echt digitaal geld op mijn bankrekening ontvang.

 2. Team CF

  Dat zou een heel mooi pensioen zijn! Maar ga jij dat halen, door werken tot je pensioen? Of gaat je vermogen je overbruggen tot je pensioen, om daarna de combi van pension, vermogen en aow te gebruiken totdat je tussen 6 plankjes ligt?
  We zitten in ieder geval zeker nog niet aan jou huidige netto pensioen schatting, en denk dat we dit ook nooit gaan halen. Maar dat heeft verschillende redenen, buitenland is er een van.

  1. Geldnerd

   Ik ben niet van plan om door te moeten werken tot die pensioendatum, nee…

 3. hypotheekweg

  Ik zit ook bij het ABP, maar ik heb nog niets gezien. Wie weet komt die van mij pas in augustus… 🙂

  1. Geldnerd

   Vriendin zit ook bij het ABP, en heeft ook nog niks ontvangen. Maar zij hoort nog bij het deel van de bevolking dat alles graag op papier ontvangt.

 4. Petra

  Bij PGGM staat mijn UPO ook al online, maar ik had er nog geen mail over ontvangen. Ik surfte er toevallig langs. (Dat doet natuurlijk iedereen op z’n vrije zondagmiddag, toch?).

  Ook ik zie al een leuk potje groeien, en ook ik ga toch eerder stoppen met werken en ga dus uiteindelijk niet het volledige voorspelde bedrag opbouwen. Maar ik zal meer dan genoeg hebben om na m’n pensioendatum van te leven.

Reageren is niet mogelijk.