Mazzeltje

 • Berichtcategorie:Minimalisme

Geldnerd en Vriendin hebben geen auto. Als we er eentje nodig hebben, dan huren we er een. Dat kan dan iets zijn wat goed bij de situatie past. Zoals een busje toen we gingen verhuizen, iets kleins voor een dagje weg, en iets groters toen we een paar weken op vakantie gingen. Op die manier zijn we veel goedkoper uit dan wanneer we zelf een auto zouden bezitten, en zonder de zorgen en risico’s.

Afgelopen week gingen Geldnerd, Vriendin en Hondje een paar daagjes weg naar een verre uithoek van ons eigen mooie landje. Een kleine vakantie als onderdeel van het Tien Weken Vakantie Plan van dit jaar. Dus werd er een autootje gereserveerd bij onze vaste verhuurder. Niet de kleinste categorie, maar de op een na kleinste. Vijf deuren, want Hondje gaat in zijn bench op de achterbank.

Maar dat werd een verrassing toen ik ‘m op ging halen. Of ik bezwaar had tegen een automaat, vroeg de dame. Nou nee, integendeel. In het Verre Warme Land was dat het enige beschikbare type, we hebben dus jarenlang allebei een automaat gereden. En oh ja, ik kreeg een upgrade. Want trouwe klant. Niet zo gek, omdat het verhuurbedrijf een paar tramhaltes van ons huis ligt.

Bron: Jaguar website

Dus wat kwam er voorrijden? Een Jaguar XE. Geen grapje. Nou heeft Geldnerd weinig met auto’s, maar dit is wel met afstand de meest comfortabele auto waarin ik ooit gereden heb. Een slee. Vriendin was geschokt toen ik hiermee thuiskwam. Maar vond het uiteindelijk ook heel comfortabel.

Dus hebben wij zojuist drie dagen Jaguar gereden voor minder geld dan wat die auto normaal voor één dag aan huur kost. Want dat heb ik natuurlijk wel even opgezocht op de website van de verhuurder… Ik wil nog steeds geen auto kopen, en zal het ook niet een volgende keer zelf huren, maar dit voelde wel lekker. Doorsparen voor de volgende upgrade bij de verhuurder, dan maar…

Heb jij wel eens een mazzeltje?

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Haha, een Jaguar doet iets met je. Meneer kwam er op een dag mee thuis. Niet overlegd want ik ben niet geïnteresseerd in auto’s en rijd er ook niet in, dus het is zijn keuze. Na één ritje was ik om, vond ik het ineens wel leuk.

  Slim, dat auto huren. En leuk dat je een upgrade in je schoot geworpen kreeg. Ik had laatst een gelukje: mocht gratis naar een literair café-avond waar ik graag naartoe wilde. Werd een superleuke avond. Was een onverwacht bedankje voor iets waar ik helemaal geen bedankje voor had verwacht.

 2. NietTot71

  Ik ben ook niet een echte auto liefhebber, maar een Jaguar maakt het wel leuk ineens. Ik kan mij zo voorstellen dat je je de koning te rijk voelde hoewel die een Audi A8 limousine heeft.
  Wij hadden laatst een klein gelukje. Wij boeken af en toe een hotel via Agoda en die zien ons nu als trouwe klant. Dat levert €4 korting op bij een volgende boeking. Dat moet dan echter wel voor december dit jaar besteed worden. En wij hebben nou net geen reisplannen meer dit jaar. We hebben er dus niets aan helaas.

 3. Loy

  Sinds kort heeft vriend een BMW en dat zit toch wel erg confortabel en zoeft over de weg. Wat anders dan een P Partner.

  Paar weken geleden een 1-p hotelkamer geboekt en er was iets met de was misgegaan waardoor ik een andere kreeg, 3-persoons en met mooi balkon met mooi uitzicht ipv de benedenverdieping met uitzicht op rij struiken.

 4. Erik

  Ik heb zelf ook helemaal geen behoefte om een auto te kopen. Ik woon en werk in de stad, dus het meeste doe ik op de fiets. Treinreizen vind ik ook prima.

  Ik denk dat ik gemiddeld minder dan 1 keer per maand echt een auto goed zou kunnen gebruiken, dus huren is gewoon de meest logische optie.

 5. Ontsladebaas

  Ik heb 1x bij KLM een stoel in een betere klasse gekregen, en bij een paar hotels een keer een upgrade naar een junior suite ipv de standaard kamer. In die hotels vooral door het aantal nachten dat je er slaapt.

 6. Amber tree

  Leuke upgrade. Op vakantie stelden ze ons een upgrade voor: 7 eur per dag. Neen, dankjewel.

Reageren is niet mogelijk.