10 weken vakantie

Geldnerd was de afgelopen weken (samen met Vriendin en Hondje) op vakantie. Niets bijzonders, gewoon een paar weekjes Frankrijk. Daar hadden we na een paar jaar Ver en Warm Land wel behoefte aan. We hadden voor iedere week een ander huisje gehuurd, een paar honderd kilometer uit elkaar. En met een stokbrood, wat Franse kaas en een lokaal wijntje heb je verder niet heel veel nodig.

Deze vakantie was al de derde keer dit jaar dat ik 2 weken vrij was. En ik ben van plan om tussen nu en eind 2017 nog twee maal 2 weken vrij te nemen. Dat brengt het totaal dit jaar op 10 weken. Dat lukt me helemaal op vakantiedagen, het kost me dus geen cent aan salaris. In onze CAO is een ‘voltijds’ contract 36 uur. Maar Geldnerd werkt er officieel 40 per week (meestal ietsje meer), en bouwt dus elke week een halve verlofdag extra op. Daarnaast heb ik 25 reguliere vakantiedagen. En inmiddels zelfs al wat ‘leeftijdsgebonden bovenwettelijk verlof’ ( in de volksmond beter bekend als ‘oude-lullen-dagen’).

Meer dan genoeg dus om vijf keer per jaar 2 weken verlof te nemen. En dat voelt wel als part-time FIRE (of HOT?).

Heb jij ook voldoende verlofdagen?

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Divnomics

  Klinkt als een heerlijke vakantie!
  Ik heb 29 vakantiedagen, en bij overwerk niks 😉 heb wel 2 jaar structureel te weinig opgenomen, dus zit alsnog met een ruim overschot voor dit jaar.
  Slim trouwens om10 weken verspreid zo op te nemen, kan je elke 2 maanden op vakantie!

 2. Project Lonica

  Welkom terug! Ik had een krappe 4,5 week per jaar en nu voelt het alsof mijn vakantiedagen oneindig zijn 🙂

 3. Consuminderen

  Heerlijk zeg. Zelfs ik kom niet aan tien weken vakantie…. alhoewel ik het hele jaar vakantie heb…

  Geniet er van. Toen ik werkte had ik altijd een tekort aan vakantiedagen. Voor onderhoud moet je thuis zijn. Dus ik benijd je wel, dat je samen met je partner,v Eelde verlofdagen kunt opbouwen.

 4. Chris

  Welkom terug!

  Hier slechts 25 vakantiedagen en bij een contract voor 40 uur krijg ik boven de 42,5 uur “tijd voor tijd” uitgekeerd.

  Dat is niet veel, maar door overuren in het hoogseizoen (voor mijn inkoop functie de maanden september tot en met december) kom ik meestal rond de 30 tot 32 dagen uit.

  Niet de beste regeling indien ik deze vergelijk met ambtenaren, maar het kan ook slechter als ik naar veel kleine ondernemers kijk.

 5. Team CF

  Hier 31 dagen verlof, waarvan tot 6 bepaald kunnen worden door de baas. De rest is vrij te besteden. Maar eh, geen vakantie foto’s? 🙂

  1. Geldnerd

   Nee, wij doen niet aan vakantiefoto’s. En ook niet aan ansichtkaarten….

   1. Team CF

    Presentatie voor de volgende meetup dan?
    “De 10 weken vakantie van geldnerd – een visuale impressie”
    😉

    1. Geldnerd

     Wij maken ook echt geen vakantiefoto’s. Alleen herinneringen.

 6. Heerlijk zeg! Ik werk voor mezelf en 1 dag in de week elders. Daar heb ik niet zoveel vakantiedagen, maar ik kan er wel altijd flexibel mee omgaan. In theorie heb ik dus onbeperkt de tijd, zolang ik mijn werk maar af krijg. Wat ik zelf wel of niet kan aannemen. Maar goed, geen werk is natuurlijk ook weer geen geld.

 7. Hier een 25 dagen verlof waarvan twee bepaald door de baas. Daarnaast een tijd voor tijd regeling en met bijna 500 overuren vorig jaar heb ik een behoorlijk deel uit laten betalen. Ik ga ze anders toch nooit opkrijgen 🙂

 8. Meneer & Mevrouw

  Hier zitten er al 10 weken vakantie op dit jaar. 6 in Jan/Feb en in Mei/Juni nog eens 4.. rest nog een weekje in Dec.. 😉

  Kost wel wat onbetaald verlof maar dit pakt men niet meer af 😉

 9. Amber tree

  Wat een droom… 10 weken betaald verlof!

  Ik neem dit jaar een flink aantal dagen onbetaald.

  Volgens mij ben je 66pct HOT. 15 weken vrij per jaar is mijn target.

  1. Geldnerd

   Met 66% kan ik dit jaar goed leven…

 10. Ontsladebaas

  Ik heb momenteel 29 vakantiedagen. Bij de baan waar ik solliciteer straks 34. Heerlijk!

 11. het rijke wijf

  Ik val in dezelfde regeling, ben alleen nog net iets jonger hahaha. Dus geen ouwe wijven dagen voor mij. Ik heb mijn contract aan laten passen naar 34,2 uren en werk er 36. Daarnaast heb ik nog 80 uren bijgekocht. Dit jaar nog maar 2 dagen opgenomen. Om eerlijk te zijn, weet ik niet eens hoeveel verlofuren ik nu heb staan. Ga zo direct even kijken.

 12. het rijke wijf

  Correctie, 4 dagen opgenomen (werkdag van 9 uren) en ik zag dat ik nog een kleine 50 uren van vorig jaar had staan. Brengt het nog op te nemen weken op 11,8 in totaal. Niet slecht dacht ik zo. Voel mij gelijk een stuk H.O.T.ter

 13. Olga

  In de ziekenhuiszorg moeten we het met wat minder doen, helaas. 18,5 verlofdagen en 7 PLB dagen, persoonlijk levensfase budget (soort reservering voor zorgverlof of studieverlof) bij een werkweek van 36 uur. 10 weken klinkt heerlijk, geniet er van.

Reacties zijn gesloten.