In herhaling vallen

Ga ik nu in herhaling vallen? Weer schrijven over die almaar stijgende consumptie? Over adviezen aan de regering die ons in staat stellen om vooral veel te blijven lenen? De nog immer stijgende schulden van huishoudens, waarbij ook in Nederland de totale schuld hoger is dan het BBP?

Nee, laat ik dat niet doen. Me hier kwaad over maken helpt toch niet. De mensheid stoot zich nu eenmaal graag bij herhaling aan dezelfde stenen.

Maar dan ook niet bij mij komen klagen bij de volgende crisis hoor!

Wat vind jij er nou van?

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. mariimma

  Haha eerlijk weten?

  Ik denk…. Waar maak je je druk om…?!

  En vervolgens maak ík me druk over #metoo en de lage prioriteit die mensen geven aan duurzaamheid en medemenselijkheid. In de ruimste zin van die woorden…..

  1. Geldnerd

   Ja, daar maak ik me ook druk om. Maar dat is dan weer niet het thema van mijn blog. Ik ben gewoon een beetje een tobber, soms.

 2. Meneer en Mevrouw

  Ik snap wel wat je bedoeld en kan me er ook wel druk om maken. We hadden een schuldenprobleem en dat hebben we opgelost door nog meer schulden te maken. Iets in mij zegt dat dat geen houdbare constructie is, geen idee hoe dat komt 😉

  Ik zou een heleboel zaken graag veranderen, we slopen vakkundig de planeet onder het mom van ‘dat is goed voor de economie’. Tegelijkertijd doe ik vrolijk mee aan het kapitalistische stelsel dat het systeem in stand blijft houden en vind ik dat de duurzame ETF’s niet genoeg opleveren.

  Gevalletje links lullen, rechts vullen denk ik.

  1. mariimma

   Haha wat een eerlijke analyse!!

 3. niettot71

  Persoonlijk ben ik bang dat onze hypotheekrente na de vaste termijn van 10 jaar (nog 8 jaar te gaan) van 2,95% verdubbeld of erger. Hierdoor lossen we nu op de hypotheek af om de lasten te verlagen. Huidige lasten, maar zeker ook toekomstige lasten. Zelf gaan we dus tegen de trend van de gemiddelde Nederlander in. Hiermee wil ik mede aangeven dat ik redelijk bang ben voor een nieuwe crisis aangezien deze onafwendbaar is.

 4. Ik ben bang dat je gelijk hebt met je analyse. De woningmarkt wordt / is weer een grote bubbel. Ik durf eigenlijk niet meer te kopen, want de prijzen zijn zo hard gestegen in mijn omgeving, dat ze wel weer omlaag moeten gaan over een paar jaar. We wachten dus maar weer een tijdje.

Reacties zijn gesloten.