Eén miljard betalingen

Het heeft nog geen drie jaar geduurd. En gisteren werd het punt bereikt. Eén miljard contactloze betalingen zijn er inmiddels verricht. Bij een bloemenkiosk in Amsterdam vond deze mijlpaal plaats. Ruim een kwart van de pinbetalingen is inmiddels contactloos.

Ik betaal zelf vrijwel volledig elektronisch. En waar mogelijk contactloos. Ik ga voor gemak. En doordat ik mijn bankboekingen automatisch inlees in mijn administratie zorgt elektronisch betalen ook voor meer overzicht.

Hoe betaal jij?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Minimaal

    Ik doe een mix van electronisch en cash. Voor sommige dingen kan ik niet cash betalen (benzine etc.). Boodschappen, cadeau’s etc. probeer ik wel zo veel mogelijk met cash te doen om zo niet boven een bepaald (gebudgeteerd) bedrag uit te komen.

    Hoewel de techniek erg fijn is, toch geeft het bij mij toch te veel verleiding…

  2. Hans

    Ik pin eigenlijk alles, maar soms ontkom je niet aan contant betalen omdat het niet anders kan. Bijvoorbeeld bij een inschrijving voor een wandeltocht. Toch al gauw 3 eurootjes 🙂 en een consumptie bij een rustpost. Ik doe tegenwoordig eindeloos lang met het geld wat ik uit de muur haal. Bij de appie pin ik vaak contactloos. Ik vind het handig. Ik lees ook al mijn bankmutaties automatisch in mijn administratie in. Ik voel geen verleiding om meer uit te geven als ik contant geld op zak heb.

Reageren is niet mogelijk.