Belastingaangifte 2016

 • Berichtcategorie:Belastingen

De eerste zijn we zeker niet, maar wel op tijd. De Belastingaangifte 2016. Ik heb even gewacht omdat ik hoopte dat de blauwe enveloppenbrigade mij nog iets zou laten weten over de Aangifte 2015. Maar helaas, dat is nog niet het geval.

De Aangifte 2016 is netjes gedaan. Het was best een complex jaar. Voor mij gedeeltelijk inkomsten in het Verre Warme Land, daarna in Nederland. We hebben een huis gekocht. Maar goed, het zit er allemaal in en we hebben het ingestuurd. En volgens het aangifteprogramma krijgen we nog een klein bedrag terug ook. Nu maar weer afwachten.

Voor het eerst heb ik ingelogd met IDIN. Dat is een inlogsysteem dat gebaseerd is op de inlogmethode van internetbankieren. Heerlijk, kunnen we eindelijk van dat verouderde Digi-D af!

En verder heb ik ook mijn Aangifte 2015 aangepast en opnieuw ingestuurd. Want uit mijn eerdere contacten met de Belastingdienst bleek dat er iets was misgegaan bij het insturen. In de eerste versie die we instuurden stond keurig mijn inkomen uit het Verre Warme Land en mijn pensioenbetalingen aan mijn Nederlandse werkgever. Maar in de tweede versie waren die weggevallen. Dus nu heb ik keurig een versie ingestuurd waar alles helemaal compleet en correct instaat. Zodat ze die eindelijk ook af kunnen maken.

Volgend jaar hopelijk een hele normale, eenvoudige aangifte over 2017. Zonder gekke dingen.

Heb jij je belastingaangifte al ingestuurd?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Ellen

  1 maart aangifte gedaan en gisteren stond de definitieve aanslag in de berichtenbox van mijn man. Zo snel was de belastingdienst nog nooit. Dagtekening was wel 2 mei 2017, dus ik gok dat de teruggave ergens volgende week wordt bijgeschreven!

  1. Consuminderen

   Vast geen bijzondere zaken, of neveninkomsten, of wat dan ook. Als je niet opvalt, kan het geautomatiseerd en snel.

 2. Kees

  Ja, ingediend en voorlopige VA gehad, geld zal dit weekend wel op de rekening worden gestort. Dan kunnen we per 1 juni weer extra aflossen.

 3. Sam

  Intussen ingediend. Maar ik vind de aangifte intussen zo ingewikkeld, voornamelijk doordat ik ZZP-er ben, dat ik het uitbesteed heb. De laatste keer dat ik het zelf gedaan heb was over 2014; na drie correcties (wat een tijd ging daar in!!) bleek ik ook te veel toeslagen ontvangen te hebben (die ik na de eerste aangifte gekregen heb) en nu weer moet terug betalen. Beetje jammer. Sindsdien maar uitbesteed.

Reageren is niet mogelijk.