Belastingaangifte 2015, nog steeds…

 • Berichtcategorie:Belastingen

Op een woensdagochtend begin februari ging mijn telefoon. De vrienden van de blauwe enveloppenbrigade, over mijn Belastingaangifte 2015. Ik heb er hier eerder over geschreven. Na de voorlopige aanslag was men er nog weer wat dieper ingedoken. En dat gebeurt dus uiteraard door iemand anders dan vorig jaar. Kortom, of ik het hele verhaal nog maar weer een keertje uit kon leggen.

Dat heb ik dus gedaan. En of ik dan maar weer een aantal bewijsstukken op kon sturen? Dat kon dit keer gelukkig per e-mail, vorig jaar heb ik nog een erg dikke envelop met vier postzegels verstuurd voor mijn Aangifte 2014. Dit keer was het gewoon een mailtje met 10 bijlagen, in totaal 3 MB. Lang leve mijn volledig gedigitaliseerde archief, ik had alles snel bij elkaar.

En nu maar weer afwachten. Ik hoop een beetje dat dit allemaal is afgerond voordat ik aan mijn Aangifte 2016 moet beginnen. Want die is nog ingewikkelder: een aantal maanden inkomen in het Verre Warme Land, een aantal maanden inkomen in Nederland, en de aankoop van ons huis. Ik kijk er naar uit… En stilletjes verlang ik naar 2018, als ik naar verwachting een heel ‘gewone’ Belastingaangifte mag doen over 2017.

Hoe staat het met jouw belastingaangiftes?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Team CF

  Met alle perikelen van de belastingdienst zou ik niet te veel hoop hebben op een snelle afloop. Maar sterkte in ieder geval!
  Wij zitten ook nog steeds te wachten op de definitieve van 2015 voor mevrouw. Hier zat ook een stuk ver koud land nog in. Zijn ook nog bezig met de belastingdienst van het koude verre land. Hopelijk komt daar nog wel wat geld van terug. Maar nog niks gehoord, dus maar eens bellen binnenkort.
  Voor 2016 zou het simpeler moeten worden (lees slechts in 1 land aangifte doen), maar meneer had wel weer 3 verschillende werkgevers + de aankoop van een huis. Zal wel weer leuk worden 😉 Erg blij dat mevrouw nogal goed onderlegd is met haar belastingkennis!

 2. Minimaal

  Ik zit nog in de categorie ‘van een kale kip kan men niet plukken’, en na 1 of 2 keer op precies nul euro uit te komen begreep de belastingdienst de hint en hoefde ik geen aanslag te doen over 2015 en zeer waarschijnlijk ook 2016.

  Ik ga nog even een jaartje of zo hiervan genieten, tot het moment komt dat ik of ga beleggen, of afstudeer en mijn situatie veranderd.

 3. ambertree

  Bij ons is alles uit een dichtbij wisselvallig land :-). Best saai onze aangifte.

  1. Geldnerd

   Saai is goed. Saaie stabiele uitgaven. Saai stijgende lijnen van mijn beleggingen. Saaie belastingaangiften. Saai is goed. Laten we onze zegeningen koesteren…

Reageren is niet mogelijk.