0,0% spaarrente bij Triodos

Vanavond in de comments gemeld door Eddie en ook hier bij het FD. Triodos Bank heeft als eerste de spaarrente verlaagd naar nul, per 3 april aanstaande. 0,0%. Heel eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zover zou komen.

Nu zullen er vast wel een paar andere banken volgen. Het wordt tijd dat de Europese Centrale Bank van koers verandert. Voorlopig krijg ik op mijn kleine beetje spaargeld nog een paar tiende van een procent meer rente. Maar het merendeel van mijn kapitaal zit in het huis en in aandelen.

Update: Ook nu.nl bevestigt dit bericht, en spreekt de verwachting uit dat er wel eens negatieve spaarrentes kunnen volgen.

Hoeveel spaarrente krijg jij nog? En Triodos-klanten: blijven jullie bij die bank?

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. eddie

  mijn besluit is genomen, op een klein bedrag na gaat het naar een andere spaarrekening totdat het daar ook de 0% raakt … …

 2. in10jaarfo

  Het zat er aan te komen. Hopelijk gaat nu de weg naar boven weer ingezet worden, voorlopig houden wij een lagere buffer aan en investeren we meer.

 3. Rose

  Ja net mijn mail gelezen van Triodos en we zijn net over. Tevens meld Greenchoice dat ING afziet van de pijplijn in amerika, een motivatie om over te stappen. Nouja verder mankeert er niets aan de bank Triodos dus het is goed zo en verder is missie bereikt dat ING terug durft te komen van de pijplijn.

 4. Team CF

  Tjsa, tis niet veel he?

 5. Om één of andere reden lukt het me wel om hier te reageren en niet bij je nieuwe blog over je spaardoel, dus maar even zo: ik zou zeker een spaardoel neerzetten. En een flinke ook, als je het kunt doen. Als je het geld toch niet nodig hebt, waarom zou je het dan geforceerd uitgeven? Je hebt nu misschien nog geen zin om te stoppen met werken, maar hoe heerlijk zou het zijn als je over pak ‘m beet 10 jaar wel de mogelijkheid hebt om het te doen, als je wilt? Je kunt natuurlijk altijd iets losser omgaan met je uitgaven, je leeft ook nu, maar als ik €24.000 in een jaar kon sparen, dan zou ik niet ‘settelen’ voor €10.000. Als €24.000 uitdagend is, dan kan bijvoorbeeld €20.000 (als ik jouw uitgavenpatroon zo hoor) met gemak. Dan leef je volgens mij prima en heb je alsnog het dubbele gespaard/geïnvesteerd in je toekomst.

  Maar dat waren even mijn twee centjes 😉

  1. Geldnerd

   Er gaat inderdaad iets niet goed met dat nieuwe stukje. Dank voor de tip.

   1. Geldnerd

    Wat het nu was weet ik nog steeds niet helemaal. Maar ik heb het bericht verwijderd en onder een andere titel opnieuw gepubliceerd, en nu werkt het.

 6. Ik krijg trouwens nog een half procent rente bij MoneYou. Vandaar dat ik nu ook stilaan een beetje ga beleggen.

 7. Sam

  Triodos zegt heel groen en duurzaam enz. te zijn. Voor mij heeft dat ook wel wat waarde; in die zin dat ik graag nog iets van wereld aan mijn kinderen doorgeef.
  Op mijn andere spaarrekening van de Rabo krijg ik overigens wel het inmensen percentage van…. jawel… hou je vast.. 0,1%. Dat zet ook geen zoden aan de dijk. Mocht de rente negatief worden, dan haal ik het cash in huis.

Reacties zijn gesloten.