Tropenjaren

Het klimaat in het Verre Warme Land was moordend. Het is er elke dag erg warm. We woonden ook vlak bij zee dus de lucht was erg zout. En er waren regelmatig stofstormen, heel fijn woestijnzand wat overal doorheen ging. Dat is niet goed voor je spullen. Plastic verging gewoonweg. Ik heb meegemaakt dat een noodvoorraad drinkwater, die in een plastic container in een donkere kast stond, gewoonweg leegliep omdat de plastic container binnen 6 maanden verbrokkelde. Ook hadden we een keer een defecte airco. De unit was minder dan een jaar oud, maar toen de monteur ‘m opende was één van de printplaten compleet verroest.

Zo’n 10 maanden na terugkeer kunnen we de balans opmaken wat het tropische klimaat met onze spulletjes heeft gedaan. Twee keer een reis in een container over de oceanen, met aan beide kanten een aantal maanden opslag, heeft vast ook niet geholpen.

Vooral schoenen hebben het niet overleefd. En dan vooral die schoenen die afhankelijk zijn van lijm en kunststof. Mijn hardloopschoenen, bijvoorbeeld. En mijn wandelschoenen. Bij de eerste de beste wandeling terug in Nederland vielen ze zo’n beetje uit elkaar. Alle lijm lijkt volledig vergaan. Dat was lastig. Ik heb geen auto, zelfs geen fiets, alleen maar een paar wandelschoenen en een OV-kaart.

En helaas gaf de boormachine van Geldnerd ook geen enkel teken van leven meer toen die uit de verhuiscontainer tevooorschijn kwam. Lastig, zo tijdens een verhuizing. Kortom, er zijn de afgelopen maanden de nodige centjes gespendeerd aan het vervangen van deze dingen.

En dan zijn er natuurlijk nog de andere nasleepjes. Waar we overigens nog steeds niets nieuws over gehoord hebben.

Heb jij wel eens te maken met onverwachte kosten?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Team CF

    Op weg naar het verre koude land heeft onze container toen wat schade opgelopen. Was ergens tijdens de overtoch water naar binnen gekomen en in het koude verre land was dit bevroren. Kortom, spullen stuk gevroren inclusief een fitness aparaat. Schade total €750, was gelukkig wel verzekerd!
    Meest vervelende was dat nou net mijn scriptie ook beschadigd was, en die is niet echt vervangbaar.
    Laatste grote kosten post (onvoorzien) gaat het dak worden. Wachten op de rekening van het eigen risico van €250. Maar er komt van het dag nog wel meer aan ivm neerdalend vocht. Krijg nog een offerte……

  2. Hypotheekweg

    Ja helaas de auto de laatste tijd een paar keer. Eerst lekke koelvloeistof, toen de bobine. In totaal zo’n 1200 euro in drie maanden. Auto is pas 4 jaar oud, dus op zulke zaken hadden wij nog niet gerekend. Daar hebben we een buffer voor zullen we maar zeggen…

Reacties zijn gesloten.